Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Filézett harcsa halászlé + békacombok rántva @ Szeged

2013. május 04. - Csabi Konyhája

Amikor Szegeden járok, akkor elkerülhetetlen, hogy valami elképesztő nagy lakoma nélkül hagyjam el a várost. Ez már a tavalyi koncertünk alkalmával is így volt, most pedig még az akkori élményt is sikerült megfejelni. Igaz, akkor inkább egy magyaros ételekkel operáló helyen voltunk, most pedig már csak a festői, vízparti tájból is kiindulva elég egyértelmű volt, hogy itt bizony a halételeké lesz a fő szerep! A Jobb mint otthon nevéhez hűen teljesített, konkrétan legszívesebben oda költöznék a kertjükbe! :)


A nyárias időjárás mellé mi más passzolna leginkább, mint a friss levegőn, a vízparton kiülni a szabadba, ez már így önmagában egy igen erős kezdése volt az ebédnek. Nem volt egyszerű döntés választani a menüből, hiszen csak és kizárólag prémium ételek voltak felsorolva benne. Nagyon szeretem a halászlevet, viszont igazán jó, csillagos ötös halászléhez azért nincs minden nap szerencsém, illetve ezúttal a szálkákkal sem volt kedvem bajlódni, így hamar megakadt a szemem a filézett harcsa halászlén, amit be is rendeltem gyorsan. A nagy adagot viszont nem sokkal a rendelés leadását követően le kellett cserélnem kicsire, mivel nagy örömömre szolgált, hogy békacomb is helyet foglalt a Jobb mint otthon kínálatában, így elég egyértelművé vált, hogy muszáj lesz azt is kipróbálnom végre. Akárcsak anno a csiga esetében, a béka is egy régi elmaradásom és hát itt volt ideje pótolni a hiányt! Közben Líviusz barátunk rendelt egy adag haltöpörtyűt is, amit bedobott a közösbe, mi pedig csak ámuldoztunk, annyira mennyei volt...
Kicsit sokat kellett várni a halászlére, de végül az ízvilág kárpótolt mindenért. Konkrétan majdnem elsírtam magam, olyan fantasztikus és hibátlan volt. Hozzá első osztályú, friss, ropogós kenyér is dukált persze. Igazából a kis bográcsból így is kijött két tányérnyi leves, így konkrétan már ezzel is jól laktam volna.

De itt jött még a slusszpoén, egy pár már kinézetre is rendkívül gusztusos rántott békacomb, vegyes körettel. A hús itt is hibátlan volt, leginkább a csirkéhez tudnám hasonlítani, de az omlóssága, puhasága egész egyszerűen meseszerűvé tette az egészet. A köret is hibátlanra sikeredett, így aztán elmondhatom, hogy az utóbbi idők legtökéletesebb vendéglátó egységéhez volt szerencsém, ahova egész biztosan vissza fogok térni, amint tehetem!

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr78577434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása