Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Currys lencse

2015. január 13. - Csabi Konyhája

Az újévi klisé csábításának engedve én is elkészítettem a magam kis lencséjét jó sok zöldséggel és hússal, megbolondítva némi curryvel. A megfelelő arányok megtalálásával és némi odafigyeléssel egy igazán pazar kis lakoma született!


Kezdésként 15dkg apróra kockázott füstölt szalonnát egy evőkanál sült zsíron finoman megpirítottam majd hozzáadtam egy nagyobb fej felaprított vöröshagymát is, amit frissen őrölt borssal és 1tk ételízesítővel fűszereztem. Öt percnyi együtt kavargatást követően adtam hozzá 1-1tk. édes és erős pirospaprikát, majd a felkockázott sertés combot (40dkg) és jól összeforgattam, és pár percig még kavargattam. Fél liter víz hozzáadását követően  ismét fűszereztem borssal és ételízesítővel, illetve hozzádobtam még 4 babérlevelet, majd lefedve rotyogtattam 20 percen át.

Ekkor jöhetett az előző nap beáztatott lencse, ami nálam egy 3 decis bögre háromnegyede volt. Tudom, ez nem egy túlzottan pontos mértékegység, de ez kb. 20dkg lehetett. Újabb 20 percet követően adtam hozzá a közepesen apróra (én a kockázás előtt hosszában negyedeltem) vágott 2 szál répát (35dkg) és szintén 2 szál petrezselyemgyökeret (30dkg), valamint egy evőkanál mustárt. Ismét befedtem és negyed óra rotyogást követően 1ek curry, 1tk kömény következett, valamint ekkor még adtam egy kis vizet is hozzá (3dl). 25 perc elteltével elkészültnek nyilvánítottam a lencsét, ami valahol félúton helyezkedik el a leves és a főzelék között azt hiszem. A hús vajpuhára, a zöldségek pont kellemes állagúra (se nem túl puha, se nem nyers, pont az arany középút, ahogy szeretem) főttek és az ízek is nagyon jól összeértek. Friss kenyérrel igazán kiváló, laktató étek! (4 adag)



A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr568577152

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása