Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Kolbászos-baconös sajtos tészta

2015. december 20. - Csabi Konyhája

A sajtos tészta egy tipikusan olyan étel, amit a végtelenségig lehet variálni, színesíteni, én magam is szívesen esek neki valami újító jellegű összeállításnak időről időre. (#1, #2) Ezúttal tekintettel a kicsit zordabb időjárásra és egy kisebb kis megbetegedésnek köszönhetően valami igazán ütősre/erősre vágytam, a végeredmény pedig még felül is múlta az előzetes elképzelésemet és egy újabb mindent elsöprő tésztacsoda született.

Kezdésként egy csomó felkarikázott újhagymát egy negyed vajon kb. három percig pirítottam legmagasabb hőfokon folyamatos kevergetés mellett, miközben borsoztam és 1tk ételízesítővel is meghintettem. Majd jöhetett a kockázott bacon (30dkg), amihez 1-2 perc után hozzádobtam 25dkg felkarikázott, félbevágott jó kis házikolbászt is, illetve megfejeltem még mindezt 1tk őrölt házi atomchilivel. Öt percig kevergettem, majd két gerezd reszelt fokhagymát is hozzáadtam és megkoronáztam az egészet egy evőkanálnyi Tabasco szósszal és újabb öt percig rotyogtattam, kavargattam még ezt az isteni alapot, míg jól kisült a baconnek és a kolbásznak is a zsírja. Közben megfőztem egy zacskó (400g) orsó tésztát, amivel aztán jó alaposan összekavartam az elkészült alapot és 1-2 percig még egy picit pirítottam az egészen. Végső lépésként jöhetett 30dkg reszelt trappista sajt és egy nagy pohár (450g) tejföl, végül pedig az így elkészült tésztacsodát még egyszer jó alaposan megborsoztam.


Az elkészült étel egészen parádésra sikeredett. Elképesztő módon pikáns, ütősen csípős de mégsem ehetetlenül erős lett az egész, a bacon és kolbász kombója mint mindig, itt is egy nagyon dögös alapot biztosított, miközben észbontóan nyúlt a sajt. Ez bizony telitalálat lett! :) (4 adag)

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr388576896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása