Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Négysajtos Bamba Burger @ Deák tér

Leteszteltem a Bamba Marha hármas egységében az aktuális havi specialitást!

2017. január 20. - Csabi Konyhája

Egy évvel ezelőtt, egy frenetikus Sloppy Joe burgerrel vette kezdetét a Bamba Marha mágikus sorozata, miszerint minden hónapban egy spéci összeállítással várják a burger fanatikusokat én pedig úgy döntöttem, hogy ideje lecsekkolni a harmadik, és egyben legfiatalabb egységet a Deák téren, hiszen januárban mindhárom Bambában elérhető volt a spéci ajánlat.

dsc01397.JPG

A hely egész pontosan a Deák téri metróállomás mellett található és az eddigi legnagyobb befogadóképességű üzlet ez a már jól megszokott design elemekkel és színválasztással. A havi ajánlat az eddigiekhez képest 200 forinttal drágábban, 2190-ért szerezhető be, nem tudom, hogy ez egy általános áremelés része, vagy csupán a spéci burgerre érvényes, mivel a teljes étlapot végül elfelejtettem csekkolni ezügyben. A havi burger nevéből is könnyen ki lehet találni, hogy bizony a sajtra koncentrál, de nézzük is pontosan, miből áll össze a hambi: sajttal szórt zsemle, marhahúspogácsa, füstös cheddaros mascarpone, rántott mozarellarúd, paradicsom, saláta

Ránézésre igencsak impozáns a dolog, félbevágva nem kevésbé, ráadásul jól láthatóan sikerült a tökéletesen mediumra sütés a hús esetében. A zsemle ezúttal is egészen kivételes, friss, puha és kegyetlenül finom, ahogy a hús is hozza a már jól megszokott rendkívül magas szintet ízre és állagra egyaránt. A zöldségek teszik a dolgukat és számomra igencsak szerethető módon rendkívül csucsogós az egész összeállítás. A sajtok kiválóan teljesítenek, bár megmondom őszintén, egy kicsit komolyabb sajtcunamira számítottam előzetesen, lehet érdemes lett volna még a husiba is betölteni egy adag sajt lavinát... Ettől eltekintve egy rossz szavam se lehetett a burgerre, továbbra is top ligás hamburgerről beszélhetünk.

A mellé kért bamba krumpli viszont egészen meglepően még jobban ütött, mint korábban bármikor, mondom ezt úgy, hogy én mindig egyenlő mértékben padlót fogtam tőle a korábbiakban is, de most valahogy még sokkal ütősebb volt az egész. Szószként egy chipotlés ketchupot kértem, amit korábban még nem próbáltam, de ahogy a többi, úgy ez a szósz is abszolút 10/10, iszonyatosan ízletes és pont kellő mértékben, de eléggé ütősen csíp. A szomjamat pedig egy kiváló American Beauty névre hallgató IPA sörrel oltottam, ami számomra újdonságnak számított a Bamba eddigi sörválasztékához képest. Összességében nézve egy nagyon korrekt burger volt ez, még ha nem is a legerősebb az elmúlt egy év spéci ajánlatai közül, én pedig kíváncsian várom a folytatást, hogy milyen újdonságokat tartogatnak az idei évre!

dsc01400.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr412133473

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása