Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Panineria - több, mint szendvics

Az Oktogonnál található egy olyan szendvicsező, amilyenről még csak álmodni se mertél volna!

2017. március 03. - Csabi Konyhája

Még nincs egy éve se, hogy megnyitott az Oktogonnál a Panineria, amire én anno a Flyerz Street Food Éjszakája alkalmából figyeltem fel, de akkor kimaradt a tesztelés, viszont azóta is tervbe volt véve, hogy egyszer lecsekkolom az első olvasatra is igencsak ínycsiklandozó kínálatot. Legnagyobb sajnálatomra, akárhogy is kutattam kerestem, sehol se találtam semmilyen konkrét adatot a kínálatról (ezzel amúgy egyre több hely kapcsán kell manapság szembesülnöm, nem is értem...), de ez sem tántoríthatott el attól, hogy céltudatosan erre vegyük az irányt egy szokásos havi gasztro túra keretein belül egy szakértő kis padavanom kíséretében.

dsc01795.JPG

Messziről meg nem mondaná az ember, hogy milyen brutál jó kis kialakítású belülről a hely, és hát választék tekintetében is bizony nagyon erős a menü, mi pedig végül az egyes sorszámú BBQ tarja és a harmincas sorszámú pulled pork szendvics mellett tettük le a voksunkat. Mindkettő 1680 forintba kerül, ami a lokációt is figyelembe véve egy korrekt árnak mondható egy ilyen szendvicsért. A rendelés leadását követően a kapott sorszámot később bemondva jelzik, ha elkészült az étel, ami ízléses csomagolásban kapott helyet egy tálcán. Kibontva a papírból azért jön egy komolyabb sokk, hiszen a reklámfotókhoz képest azért kevésbé tűnik oly gazdagnak az összeállítás, ugyanakkor az első érintkezéssel egy időben sikerült leszögezni azt is, amit a látvány csak sejtetett, hogy bizony a buci egyszerűen párját ritkítja. Ilyen frissességgel, ropogóssággal nem minden nap találkozik az ember, és bár úgy tökéletes ez a keret, ahogy az a nagykönyvben meg van írva, ennek ellenére bizony némi harci sérülést is okoz ajak/szájpadlás tájékon, de én ezt örömmel vállaltam.

Elsőként a pulled pork szendót kóstoltam, ezen a fronton ugye nálam a Zabáljcsak! a legnagyobb hősöm, és ez ezután sem változott. Ettől függetlenül nagyon jól teljesített az összeállítás, bár a szósztól kissé túlzottan is sós az összkép, és a husi is lehetne porhanyósabb, mert nekem a második harapással együtt sikerült a felét kihúznom a zsemléből. A leírás amúgy nem túl informatív (tépett sertés lapocka, coleslaw), ízvilágban pedig igazság szerint a szószon kívül nem is igazán jelentkezett más...

A tarjás szendvics az előzőhöz képest egy lágyabb ízvilággal kényeztet, a BBQ szósz inkább az ecetes vonalat erősíti, üdítően is hatott az előző sósság után. A tarja puha, omlós és finom, ugyanakkor nekem túlzottan is főtt tarja hatású, nekem egy ilyen szendvicsbe egy sültebb, kérges, fűszeres husi jobban illett volna. A sajtkrém jó kis pluszt ad az összhatáshoz és az elfogyasztott két fél szendvics kellemes jóllakottsággal párosult, nem telített el brutálisan, és összességében végülis jó szájízzel távoztunk a helyről. Van még pár érdekesség a kínálatban (pl. hamburger, philly cheese steak szendvics), ami miatt nálam mindenképp esélyes egy visszatérés majd valamikor a közeljövőben...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr8912309061

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása