Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Burger Mustra #133 - Szegyház BBQ & GRILL

2017. április 24. - Csabi Konyhája

A különböző gasztro fesztiválokon igyekszek általában olyan egységeket kipróbálni, akik valamilyen különlegességgel készülnek az adott eseményre, vagy mondjuk vidékiek, esetleg nincs állandó üzletük, tehát nehezebb hozzájutni a kínálatukhoz hétköznapokon. Így esett most a választásom a 3. Beer, Burger, Barbecue Fesztiválon a Szegyház BBQ & GRILL nagyon szimpatikus kis kocsijára a bejárat mellett.

dsc02369.JPG

A Szegyház tavaly nyáron kezdte meg működését és erre a fesztiválra a marhaszegyen, sertésoldalason és házikolbászon kívül hamburgerrel is készültek. Első próbálkozásom nem járt sikerrel, de nagyon kedvesen és szimpatikusan tudatták velünk, hogy kb. fél óra múlva már lesz burger (1800.-), ami még épp a smokerben füstölgött. A kiírás rendkívül informatív, amiből ki is derült, hogy 3 órán keresztül füstölik a husit, ami aztán egy duplavajas zsemlébe kerül, salátával, cheddar sajttal és házi szósszal megfejelve, de lehet kérni még jalapeno paprikát is bele, én pedig természetesen éltem is a lehetőséggel.

dsc02359.JPG

dsc02361.JPG

Ugyan a burger nem túl méretes, de szerencsére az ízvilág mindenért kárpótolt. Szerintem nem mondok nagyot, ha életem egyik legkomolyabb húspogácsa élményének nevezem, mert konkrétan nincs szó, amivel le tudnám írni ezt az egészen elképesztő katarzist. A hús állaga hibátlan, az ízét pedig a lehető legfinomabb füstösség uralja, amitől még a könnyem is kicsordult majdnem, annyira brutálisan jó volt. Ugye füst és füst között is óriási különbségek vannak, de itt sikerült elérni a lehető legtökéletesebb állapotot, ami úgy uralta az egész ízképet, hogy az mégse legyen zavaró.

dsc02365.JPG

dsc02371.JPG

A zsemle meseszerűen puha volt, így aztán az egész összeállításra a légies könnyedség, krémes lágyság volt a jellemző, amivel remekül állt ellentétben a markáns füstösség. A saláta és a sajt tényleg csak asszisztált ilyen környezetben, viszont a pikáns házi szószért is jár a pacsi. Összességében tehát egy egészen elképesztő élményről tudok beszámolni, köszönöm! A facebook oldalukat érdemes figyelni, hogy mikor, hol lehet elcsípni a csapatot legközelebb, nagyon remélem, hogy hamarosan nekem is sikerült majd újráznom!

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr3512447255

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása