Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Burger Mustra #143 - Központ Bisztró, Budapest

2017. november 25. - Csabi Konyhája

A Központ Bisztró nevéhez hűen központi helyen, Újpest-Központnál található és egy ideje szemeztem már a hellyel. Újpest amúgyis egy kissé felfedezetlen terület még nekem gasztro fronton, de mivel nemrégiben áttettük zenekari székhelyünket ide, így elég esélyes hogy több más egységet is ki fogok pipálni a környéken a jövőben.

dsc04031.JPG

Eléggé elegáns a belső kialakítás és igencsak tágas is a hely, ahol reggeli menüsoron kívül több ínycsiklandozó főfogás, illetve napi ebédmenü is a kínálatot erősíti és nem utolsó sorban burgerek is helyet kaptak a kínálatban. Italok terén Paulaner sörök, illetve csapolt Guinness is van, de ami nekem igazán elnyerte a tetszésemet az a havi sörajánlat, jelen esetben egy jó kis IPA, illetve egy a Rekettye sörfőzde barna söre. Én ez utóbbi mellett döntöttem, burgerek közül pedig hamar megtaláltam a nekem valót, ami a bacon & cheese volt.

Az 1690 forintos burger mellé 430 Ft-os felárral kértem steakburgonyát és káposztasalit is. Tálalásban nem találták fel a spanyolviaszt, amivel nincs is baj, egy nagyobb tálon foglalt helyet minden. A burgert kettévágva jól látszik, hogy remekül sikerült a mediumra sütés, ráadásul kérdés nélkül, ez nálam mindig hatalmas plusz. A zsemle viszont sajnos nem teljesített túl jól, meglehetősen száraz, fojtós volt. A hús ízre és állagra is tökéletes, a zöldségek hozták a kötelezőt, bár a kígyóubi jelenléte kissé fura és meglepő volt számomra. Nem tartozom a heves ellentáborba, szóval annyira azért nem viselt meg a dolog, bár én is inkább csemegeuborka (esetleg kovászos ubi) párti vagyok. A névadó sajt és a bacon is jól teljesített, tette, amit ilyen esetben tenni kell, de különösebben nem rázkódtatott meg azért az élmény. Legfrappánsabban talán tisztes iparosmunkaként tudnám definiálni a burgert.

A krumpli állagra kissé fura volt, kicsit gumis, egyáltalán nem ropogott, belül viszont jó puha volt. Ízre ugyanakkor legalább nem lehetett panasz, nagyon jót tett a gazdag tarkabors szórás. A káposztasali pedig hozta a szokásos semmi extra szintet. A rendszeres olvasók már biztos unják, de sok esetben pont azért nem kérek köretet mert a legjobb esetben is csak "semmi extra" az élmény. Azért időnként bepróbálkozok, de még mindig egy kezemen meg tudom számolni szerintem azokat a helyeket ahol ezen a fronton is kiemelkedőt tudnak alkotni. Jelen esetben összességében a bucit leszámítva korrekt volt a burger, bár az igazat megvallva némileg csalódást okozott az élmény és ilyen árkategóriában nem annyira nehéz ennél jobbat találni. Talán más ételek terén erősebb a Központ, de ez most nem volt több egy átlagos élménynél.

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr5713245465

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása