Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

6 különböző szósz tesztje a Sárréti Chilifarm kínálatából

A szószok rendkívül finomak, egyediek, én pedig még mindig élek!

2017. december 13. - Csabi Konyhája

A Sárréti Chilifarmot aligha kell ma már bemutatni bárkinek is, aki szenvedélyesen szereti a különböző csípős érdekességeket, ráadásul én is időről időre jelentkezek egy cikkel a termékeikkel kapcsolatban, illetve a receptjeimben is egyre többször kerül felhasználásra valamelyik remekbe szabott csodaszerük, a nyári közös, pokolian csípős hamburger evőversenyről már nem is beszélve. Most hat olyan szószt szeretnék bemutatni a kedves olvasóknak, amik nekem mindenképp újdonságok voltak, de van köztük már régebb óta piacon lévő termék, de egészen sistergősen friss szósz is. Erőre fel!

dsc04212.JPG

dsc04218.JPGLetEPER | Epres chili szósz
(Eper, Cukor, Citrombors, Gyömbér, Fokhagyma, Piros Jalapeno chili, Szellem chili por, Só, Ananászlé, Fahéj, Koriander, Édes chili szósz)
Ha emlékezetem nem csal, nyáron debütált ez a Fish! zenekar nevével is fémjelzett csoda, én pedig azonnal szemet vetettem rá. Nem fogok minden szósznál külön kitérni erre, de mind névválasztásban, mind pedig design tekintetében csillagos ötös munkát végeztek a srácok, hatalmas gratula és nagyon erős felütés ez minden egyes üveg felbontása előtt. Ez a szósz bizony inkább hasonlít egy egészen kiváló eperlekvárra, sűrűségre, színre, illatra egyaránt világbajnok és bizony ízre is hibátlanul teljesít. Először nem is éreztem a csípősséget, csak kicsit később jelentkezett hátul a torkomban egy leheletnyi kis csipi. Kipróbáltam muffinra öntve és hát bizony nagyon működött a dolog, de egyébként nagy önkontroll kellett hozzá hogy ne kanalazzam be az egész üveget együltében. Ötös skálán egyest kapott a címkén a csípősség, szóval ezzel az is bátran próbálkozhat, aki egyébként alacsonyabb ingerküszöbbel rendelkezik.

dsc04214_1.JPG

dsc04272.JPGLevendurva | Chili szósz
(Piros Jalapeno Chili, Narancslé, Chocolate Habanero Chili, Levendula Szörp, Akácméz, Cukor, Só, Balzsamecet, Gyömbér, Fokhagyma, Füstölt Édes Fűszerpaprika, Bazsalikom, Levendula Olaj)
Sass Dani receptje alapján készült és ő maga a következőképpen jellemzi a végeredményt: "Van valami mámoros érzés abban, ha létrehozol. A Levendurva egy szerelemgyerek, amit a kíváncsiság és a kalandvágy szült. Amiben megtalálható mindaz a pimaszság, harsányság, kreativitás és kiegyensúlyozottság, ami bennem. Egy izgalmas találkozása a habaneronak, jalapenonak, levendulának, narancsnak, gyömbérnek ès fokhagymának. Egy illatában és ízében is gyümölcsös, kerek kis chiliszósz lett ez, amit büszkén és őszintén ajánlok minden chili- és új ízek rajongójának!" Nálam eleve nagy előnnyel indult a szósz, hiszen hatalmas levendula fan vagyok és pontosan azt kaptam, amire számítottam. Egy kellemesen csípős, pont optimális, javában élvezhető erősségű szósz ez, amiben a levendula a lehető legtökéletesebben uralja az összképet. Egy igazán csibészes cucc, amire szintén nagyon nehezemre esett visszazárni a kupakot... Azt mondjuk még nem igazán sikerült eldöntenem még, hogy vajon milyen ételhez passzolhat leginkább...
Időközben maga a mester sietett sefítségemre, hogy mihez ajánlható leginkább e nemes szósz: "Ez a chiliszósz a mediterrán ízvilágot tükrözi, ami tökéletesen alkalmassá teszi arra, hogy megfelelő társa legyen halételeknek, vörös húsoknak, gyrosnak vagy éppen egy izgalmas salátának. Emellett egészen elképesztő pàrosítás a natúr, sós nachoshoz is!"

dsc04229.JPGStevie Shóder | Kiwi&Chili szósz
(Kiwi, Savanyított Habanero chili, Hagyma, Narancslé, Kaliforniai paprika, Olaj, Petrezselyem, Lime)
Ez nem tartozik az újdonságok közé, viszont Bogár Sanyi elmondása szerint az új, friss főzet bizony tartalmaz némi változást, újdonságot is, de mivel nekem nem volt összehasonlítási alapom, így teljesen előítéletektől mentesen kóstoltam bele. Hú, na erre nem számítottam! Ez is pont a határon táncol az erősség tekintetében, még bőven élvezhető és nekem nagyon tetszik ez a borzasztó jó karakteres, kicsit savanykás ízvilág. Nem igazán szeretem a kiwit egyébként, de meg nem mondtam volna, hogy van benne, haha, inkább egyfajta nagyon ütős sült paprika érzetet keltett bennem az uralkodó ízvilág, sült húsok/zöldségek mellé tuti nyerő választás ez a szósz!

dsc04232.JPGMangó NO. 5 | Chili szósz
(Mangó, Őszibarack, Sárga Moruga Scorpion Chili, Lime, Citrom, Só, Curry)
Nagyon jó krémes, láva szerűen, lassan folyó állaga van, de ez az összes szószról elmondható mondjuk. Ez a mangós szósz engem az összetevőkre vetett pillantás után mondjuk nem véletlenül a Moruga Reaktorra emlékeztetett ízre, ami mindenképp plusz pont. Hasonlóan ütős, ugyanakkor rendkívül üde ízvilág jellemző rá, kellemes citrusos felhangokkal, tulajdonképpen bármihez el tudom képzelni, ha erősíteni kell a dolgokon! 

 

dsc04233.JPGDzsedi Tej | Barack&Chili szósz
(Őszibarack, Cukor, víz, Narancs, Sárga Trinidad Moruga Scorpion chili, Só, Menta, Citrom)
Korábban Peach Death néven futott és volt már hozzá szerencsém egy fantasztikus burgerezés alkalmával a Revolución egységében, illetve egy üvegcsével otthoni saját használatra is elhasználtam a közelmúltban. Rendkívül finom, barackos mámorként indul, majd üt, mar, de még az élvezhető határon belül. Nagyon nincs mit ragozni ezen, hasonlóan a mangós szószhoz, ezt is bármihez el tudom képzelni, legyen szó sült húsokról, rakott és/vagy tészta ételekről, de a bátrabbak szendvicsbe is nyugodtan adagolhatják, én is szoktam, haha.

dsc04259.JPGtraBBQ | Díjnyertes BBQ szósz
(Trinidad moruga skorpió sárga, Piros Jalapeno chili, Hagyma, Fokhagyma, Cukor, Barna cukor, Worcester szósz, Balzsamecet, Whiskey, Almalé, Narancslé, Dijoni mustár, Ketchup, Füstölt Cayenne chili, Só, Olíva olaj)
A végére hagytam az általam leginkább remegve várt szószt, ami az Egyesült Államokban, a Chile Pepper Magazin által kiírt versenyen első helyezést ért el! Na ez a nem semmi!!! Nehéz szavakba önteni az élményt, a mai napig keresem az államat az ámulattól. Erőteljes illat és íz jellemzi, ami nem is csoda, hiszen az összetevők listáját végigolvasni is igen súlyos élmény. Egyszerre édes, savanykás, füstös és persze közben kellemesen csípős. Ugyan a jelölés szerint a tesztben szereplő szószok közül ez a legerősebb, én abszolút kellemesnek találtam és bizony még önmagában is kellemes kanalazgatni és ízlelgetnivaló. Sült húsokat egész biztosan egy teljesen új dimenzióba repíti, én egyelőre gyorsan csak egy kis sült krinolinnal próbáltam ki, ami mellé tükörtojást és kápisalit falatoztam kísérőként.

dsc04261.JPG

Válasszon bárhogy a kedves olvasó, egész biztos, hogy csalódásra nem lesz oka, én pedig sokadjára is emelem kalapom, és adom a pacsit a srácoknak! Azt így a végén még mindenképp kiemelném, hogy a Bogár család és Balogh Dani (W35, Revolución, Pöriző) közös munkájának gyümölcseiről van szó, én pedig kíváncsian várom, vajon milyen új őrületekkel fognak legközelebb előállni, mert hát úgy látszik, ötletekben, vállalkozószellemben nincs hiány, de ami ennél is fontosabb, a kivitelezés is csillagos ötös! Bravó!

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr7813472275

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása