Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Nagyon sajtos és nagyon szaftos kacsa szendvics a Don Pepétől!

Újabb kemencés szendvics debütált, aminél finomabbat nehezen lehetne kívánni.

2017. december 17. - Csabi Konyhája

Nem kis meglepetésemre, a múlt havi lazacos, egyébként igencsak kiválóan sikerült kemencés szendvics után most decemberben ismét debütált egy új szendó, méghozzá egy eléggé durván jól hangzó Smoky Duck / Füstös Kacsa néven. A promó fotó és a leírás is sok jóval kecsegtetett, én pedig bíztam a legjobbakban, ismételten a békásmegyeri egységet választva helyszínül.

dsc04263.JPG

Látványra hozta a legjobb formáját a szendvics, a ciabatta jól láthatóan ropogósra pirult, az igencsak gazdag töltelék pedig lávaszerűen ömlött ki a félbevágott pékáruból. Már az első harapás olyan sokrétű ízélménnyel lepett meg, amire még én se voltam felkészülve. A bagett valóban első osztályú volt, kellemesen lágy, puha, de mégis finoman ropogós. A feltét kánaánra pedig tényleg nehéz szavakat találni. Az egész szendvics legnagyobb erősségét természetesen az igencsak gazdagon adagolt grillezett kacsamell szeletek jelentették füstölt mozzarellás BBQ szósszal. A hús meseszerűen puha, omlós volt, miközben a barbecue szósz is a lehető legjobban teljesített, kellemesen édeskés ízvilágával igazán különlegessé tette az összeállítást. A ciabatta aljára is került még egy komolyabb adag füstölt sajt, így aztán ezen a téren igazán nem lehet okunk panaszra, álomszerűen nyúlik és első falattól az utolsóig egy kellemesen füstös felhangot ad az ízvilághoz. De ezzel még koránt sincs vége az ízkavalkádnak, hiszen az üdítő frissességért felelős paradicsom és rukkola ágyon még szintén hibátlanul teljesítő padlizsánkrémet is találunk, illetve nagyon jó érzékkel adagolt füge darabokat is találunk a felsőbb régióban.

Húha.... itt azért tényleg nem mindennapi találkozásokról, egyesítésekről van szó összetevők terén, de ami még ennél is fontosabb, hogy nagyon jól működnek az egyes elemek együtt. Azért fügével nem minden nap találkozik az ember ilyen környezetben, nekem abszolút sikerült maradandó ízélményeket szerezni ezzel, illetve az egész szendviccsel. Nehezen tudnám eldönteni, hogy vajon új kedvencet avattam-e ezzel kemencés szendvics kategóriában, de az biztos, hogy legalább ugyanannyira fanatizált ez a mű, mint annak idején a legelső buffalo pork szendvics.

dsc04270.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr6713474787

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása