Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Nutellás-banános-epres pizza a Don Pepe aktuális őrülete!

Édesszájúak és a nutellás-banános szendvics rajongói előnyben

2018. május 20. - Csabi Konyhája

Azon már szerintem senki sem lepődik meg, ha valami iszonyatos nagy őrültséggel rukkol elő a Don Pepe, hiszen nagy mesterei a különböző ételek keresztezésének, extrém megoldások csúcsra járatásának, de azért még így is lehet rendesen pillázni néha, hogy milyen elképesztő újdonságokkal tudnak előállni hónapról hónapra.

dsc05075.JPG

A májusi újdonságok közül engem a hónap extra pizzája (2390.-), a nutellás-banános-epres összeállítás fogott meg a legjobban. Bár nem vagyok túlzottan édesszájú, de anno sokszor szívesen hódoltam a nutellás-banános szendvics okozta élvezeteknek, így aztán némi nosztalgia faktor is párosult az egyébként elég beteg ötlet mellé. Igazából a leírás alapján pontosan lehet tudni, hogy mit fog kapni az ember, nincs semmi titok, nincs semmi meglepetés. A pizzatészta jó alaposan meg lett kenve nutellával, a banán és eper szeletek is elég bőkezűen lettek adagolva, az ízélményt pedig mentalevelek és mandulaforgács teszi teljessé.

dsc05076.JPG

dsc05082.JPG

A legtöbb esetben nem okoz gondot megenni egy Don Pepe pizzát egyedül, de jelen esetben erről szó sem lehetett, hiszen azért egy igen komoly energiabombával van dolgunk. Mivel én nem tudok édességgel befejezni semmilyen étkezést, desszertek után szinte mindig muszáj bedobnom pár karika kolbászt, haha, így aztán most a hónap akciós pizzájával (1390.-) hoztam egyensúlyba az édes-sós értéket a számban. A tarjás pizza is magabiztosan hozza, amire előzetesen lehet számítani. A pizzaszósszal megkent tésztára vöröshagyma, paradicsom, mozzarella és tarja került. Nagyon nincs mit ragozni rajta, tette a dolgát, a feltétek kellő mennyiségben képviseltették magukat és még másnap is jól teljesített. A nutellás pizzát viszont érdemes frissen elfogyasztani, mivel a tészta másnapra kiszárad, bár egy jó rámelegítés csodákra lehet képes. Elkötelezett rajongó ugyan nem lettem, de a jól sikerült kivitelezésnek köszönhetően egy igen érdekes és kellemes élmény volt a hónap extra pizzája, ami a nutellás-banános szendvics rajongóinak egy kihagyhatatlan ajánlat.

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr9213984740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2018.05.21. 22:20:27

A nutellás-banános pizza már eléggé alap édesség a pizzériáknál egy ideje, az eper, a mandula és menta viszont különlegesse teszi.

Számomra eddig a csak étlapon látott
Walt Disney pizza (nutellás alap, banán, gumicukor, Smarties cukorkák, sajt, csoki) és a Vegyi gyümi (pizzaszósz, sonka, meggy, ananász, banán, őszibarack, mozzarella) volt az extrém pizzák csúcstartója, nem tudom, hogy rendelik-e a népek.

Csabi Konyhája · http://csabikonyhaja.blog.hu 2018.05.22. 13:07:59

@Étteremkritikus: ó te jó ég. elég brutál túlkapások ezek már haha. hát nem tudom én se, hogy mennyire lehet az ilyesmire valós kereslet. :)))
süti beállítások módosítása