Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Burger kihívás a Coral Cafe & Bistroban!

TOTÁLIS ŐRÜLET! 2kg hambi, 50dkg krumpli, 30dkg coleslaw 40 perc alatt!

2017. november 19. - Csabi Konyhája

Mégis mi a franc bajom van nekem? Ilyen és ehhez hasonló kérdések fogalmazódtak meg bennem, miközben türelmetlenül vártam ellenfelem a gödöllői Corall Bistroban ücsörögve. Korábban egyszer már indultam olyan kihíváson, ahol egy brutális méretű burgert kellett elfogyasztanom és akkor rögtön meg is fogadtam, hogy soha többet. Az azóta eltelt két év úgy látszik elég volt ahhoz, hogy kedvet kapjak újra a dologhoz és egy a burgerimádók társasága nevezetű csoportban olvasott poszt, illetve az óriás burger fel is keltette az érdeklődésemet szinte azonnal.

dsc04056.JPG

Tovább

Kacsás Matyi Burger @ Don Pepe

A havi extra burger bizony nem gyerekjáték!

A Don Pepe november havi extra burgere a ludas helyett Kacsás Matyi Burger első ránézésre és olvasatra is sikerre volt ítélve, így aztán egyértelmű, hogy a havi ajánlatok közül erre mentem rá elsőként. A helyszín ezúttal is a már lényegében törzshelynek számító békásmegyeri egység volt.

dsc04042.JPG

Tovább

Szüreti kolbászleves

Rengeteg zöldség teszi teljessé ezt az elképesztő levest.

A legutóbbi főztömön, a szüreti pecsenyén felbuzdulva most egy szüreti kolbászleves elkészítésének estem neki, bár névadásilag a "brutálisan gazdag zöldségleves egy szál kolbásszal" találóbb lenne, haha, az élmény pedig önmagáért beszél, főleg ebben a fagyosra fordult időben nagyon jól tud esni egy ilyen jó sok mindennel telepakolt leveske!

dsc04010.JPG

Tovább

Szüreti pecsenye

Sertéspörkölt egy kis csavarral.

Egy ingyenes újság recept rovatában figyeltem fel erre az ételre, ami már első olvasatra is nagyon megtetszett és néhány változtatással elkészítettem a saját kis verziómat, az elkészült mű pedig hozta az előzetesen remélt egyszerű de mégis nagyszerű végeredményt. Igazság szerint egy alap sertéspörköltről van szó jelen esetben, egy olyan fordulattal megspékelve, hogy a savanyúság nem mellé kerül felszolgálásra, hanem egybefőzve! :P

dsc03992.JPG

Tovább

Burger Mustra #142 - Remíz Burger, Budapest

Egy az ízlelőbimbókra mért brutális támadás a Bosnyák téren!

Zuglóban, egész pontosan a Bosnyák téren található Remíz Burger már egy ideje a listámon figyelt, egy zuglói barátom tanácsolta annak idején, hogy valamikor mindenképp tegyek egy próbát. Nemrégiben sikerült is összehozni egy közös tesztet a már tapasztalt cimborával, egy kis megelőző sörözgetést követően vettük célba a már három éve működő burgerezőt, ami egyébként vasárnap kivételével minden nap stabilan 11-től este 8-ig várja a vendégeket.

dsc03952.JPG

Tovább