Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Made in Pasta - minden, ami tészta

Egy pizzaszelet és nagy kedvencem, a lasagne is górcső alá került!

2017. március 21. - Csabi Konyhája

Óriási tésztarajongó vagyok, ezt szerintem a blog olvasóinak nem kell már különösebben ecsetelnem, hiszen a receptjeimnek egészen biztos, hogy legalább fele valamilyen tészta alapú étel. Így aztán meglehetősen nagy elvárásokkal vettem az irányt az Oktogon felé, ahol a nemrég már kivesézésre került Panineriával egybenyitva működik a Made in Pasta és az előzetesen olvasott cikkek, valamint a saját honlapjuk profizmusa is igen pozitív előjellel kecsegtettek.

dsc01906.JPG

Tovább

Rizses darált hús csoda

A gyorsan, sokat, finomat iskolapéldája, ráadásul rendkívül laktató és megunhatatlan!

Az utóbbi időben sajnos nem nagyon volt időm, lehetőségem a konyhában kísérletezgetni, de amikor legutóbb főzésre került a sor, eszembe jutott egyik ősrégi saját specialitásom, amit már jó rég nem készítettem el. Én amúgyis szeretek jó nagy adagokat csinálni, ha már egyszer nekifogok a főzésnek, de ez az a kaja, amiből valahogy mindig egy hétig elegendő mennyiség jön össze, haha, és az a legjobb az egészben, hogy képtelenség megunni.

dsc01935.JPG

Tovább

Bubba's Water Grill - a halételek mennyországa

Bubba kapitány Óbudára költözött és eddigi legjobb formájában lubickol!

A Bubba's Water Grill eddigi pályafutását mindenféle túlzás nélkül lehet hektikusnak nevezni. Annak idején, 3 évvel ezelőtt egy nagyon pozitív élménnyel gazdagodtam a Déli pályaudvarnál működő egységükben, majd többek között én is szomorúan vettem tudomásul a működésük ellehetetlenítését. Ezután a Corvin Negyednél vertek horgonyt, de ott sajnos nyomokban se találtam pozitívumot a látogatásom alkalmával, így teljesen kiábrándultam Bubbából, aminek köszönhetően már csak nagyon félszemmel követtem az eseményeket, de valami rémlik, hogy egy idő után ott sem ment minden rendben... Aztán nemrég kaptam egy tippet, hogy tegyek egy próbát a tavaly év vége óta Óbudára költözött, a Kolosy tértől néhány lépésre található új étteremben. Hallgattam a jó tanácsra és egy kellemes kora délutáni ebédre tértem be hozzájuk.

dsc01962.JPG

Tovább

Burger Mustra #131 - Holy Cow, Budapest

Sokkoló erejű burger élmény a Szent Tehénben!

A Holy Cow az egyik legifjabb fényes csillaga a hazai street food palettának, ráadásul ékes bizonyíték arra, hogy még mindig lehet valami újjal, egyedivel és fantasztikussal előállni ezen az igencsak túltelített piacon. A tavaly őszi nyitásuk óta élénk érdeklődéssel követem ténykedésüket, az egészen elképesztő képek láttán pedig mindig azonnal összefutott a nyál számban, most pedig végre elérkezett az idő, hogy megnézzem, a borzasztó erős vizuális megjelenés milyen ízélménnyel párosul.

dsc01861.JPG

Tovább

Burger Mustra #130 - Big Daddy Burger Bár, Budapest

Álomburger Albertfalván!

A Big Daddy már régóta ott pihent a letesztelendő helyek listáján és már a blog indulásakor is kaptam ajánlást, miszerint őrülten jó burgereket készítenek itt, a halogatás legfőbb oka a lokáció volt mindössze, mivel nem járok túl sűrűn a XI. kerület ezen részén, és amikor csapatos burgerezés előtt latolgattuk a lehetőségeket, valahogy senki se ujjongott a komolyabb BKV útért. Nemrég viszont egy újabb ajánlást kaptam a TOP15 cikkem alá, én pedig eldöntöttem, hogy bizony nem tűr halasztást a dolog, és nekiindultam az egy órás útnak, ami persze egyáltalán nem számít tragikusnak, de azért rá kellett készülni, hiszen összességében egy 3 órás programról volt szó ez esetben haha.

dsc01857.JPG

Tovább

Tetszett a bejegyzés? Kövesd a blogot!

blog.hu