Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

6 különböző szósz tesztje a Sárréti Chilifarm kínálatából

A szószok rendkívül finomak, egyediek, én pedig még mindig élek!

2017. december 13. - Csabi Konyhája

A Sárréti Chilifarmot aligha kell ma már bemutatni bárkinek is, aki szenvedélyesen szereti a különböző csípős érdekességeket, ráadásul én is időről időre jelentkezek egy cikkel a termékeikkel kapcsolatban, illetve a receptjeimben is egyre többször kerül felhasználásra valamelyik remekbe szabott csodaszerük, a nyári közös, pokolian csípős hamburger evőversenyről már nem is beszélve. Most hat olyan szószt szeretnék bemutatni a kedves olvasóknak, amik nekem mindenképp újdonságok voltak, de van köztük már régebb óta piacon lévő termék, de egészen sistergősen friss szósz is. Erőre fel!

dsc04212.JPG

Tovább

Burger Mustra #144 - Rock Burger Bár, Budapest

A Rock Burger fővárosi egysége érthető okokból egyből felkeltette érdeklődésemet, hiszen a névválasztás és ezzel együtt a tematika is nagyon kedves nekem. Külön érdekesség, hogy egy igencsak érdekes élményként aposztrofálható nyári Lupa Strandos lazulás alkalmával már belefutottam az ottani kirendeltségükbe, sőt mi több, jól tudtam azt is, hogy a Balatonnál, egész pontosan Balatonlellén található az ősanya. Végül maradt a Nagymező utca végénél található kis egység, ahova egy baráti beszélgetés, sörözgetés apropóján vezetett utam.

dsc04246.JPG

Tovább

A Don Pepe eddigi legszaftosabb burgere a hónap ajánlata!

Bakonyi raguval nyakonöntött szarvasburger csak decemberben!

A múlt havi csalódás után kissé félve indultam a békásmegyeri egység felé, hogy a decemberi, egyébként igencsak gusztusosnak hangzó bakonyi szarvasburgert kipróbáljam, ugyanakkor bíztam benne, hogy ezúttal jobban sikerül majd a kivitelezés. Szarvas témában eddig nincs túl sok tapasztalatom burgerek terén, így aztán duplán kíváncsi voltam, vajon milyen lesz a kész mű. dsc04252.JPG

Tovább

Fokhagymás sült répa

Mennyei köret, ami önmagában is egy kiváló csemege!

A levesbetéten kívül akár nyersen, magában fogyasztva, vagy megpárolva, megsütve is kiváló csemege/köret tud lenni a répa! Most a sütőben sült formáját választottam egy jó kis kencével megkoronázva isteni egytálétel született, amivel az egyetlen igazi baj, hogy nagyon hamar elfogy, annyira ellenállhatatlanul finom!

dsc04091.JPG

Tovább

GREBB - egy újabb fényes gasztrocsillag a Viharsarok egén!

Egy békési kis burgerező nagyon magasra helyezte a lécet.

Az utóbbi időben céltudatosan igyekeztem hazalátogatásaim során végigjárni Békéscsaba újabban nyílt burgerezőit és bizony nem kevés igen kellemes meglepetésben részesültem, miközben tudtam jól, megyei szinten is vannak bizony igencsak szimpatikus vendéglátó egységek street food kategóriában. Ilyen a békési Grebb is, ami a városban egyedülálló módon terjeszti az igét minőségi, a szó legjobb értelmében vett kézműves burgereivel. Az online világban már megvolt az ismertségem Bunta Lóránd vezérrel, aki az ötletgazdaságon kívül nem csak az étlap összeállításáért, az alapanyagok beszerzéséért felel, de bizony nem egyszer ő maga is a pult mögött tevékenykedik. Egy péntek kora délutáni találkozót sikerült összehoznunk a helyszínen, a falatozásom és beszélgetésünk végére pedig lényegében állandósult a teltház, egymásnak adták a kilincset a lelkes grebberek.

dsc04185.JPG

Tovább