Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Burger Mustra #148 - Béri Burger, Budapest

2018. április 16. - Csabi Konyhája

Megmondom őszintén, Pesterzsébet számomra egy teljesen felfedezetlen terület a fővárosban, viszont nemrégiben arra akadt dolgom és emlékeztem, hogy annak idején feljegyeztem egy helyet a kis listámra és hát bizony ott virított a Béri Burger, amit még talán a tavalyi toplistás cikkem alatt ajánlott valaki kedvesen, én pedig minden ilyet gondosan betárazok és jelen esetben nagyon jó hasznát is vettem, és egy kis városnézéssel egybekötve céltudatosan vettem az irányt a Kossuth Lajos utca irányába.

dsc04932.JPG

Tovább

SZOLJANKA - az orosz mindent bele leves

Iszonyatosan sűrű, elképesztő ízvilág

Az ukrán gasztronómia egyik csodájához, a borscs leveshez már volt szerencsém egy barátom főztjének köszönhetően, a közeljövőben én is tervezem, hogy elkészítem majd a magam kis verzióját, de még előtte úgy döntöttem, hogy egy másik nemzeti hírességet, az orosz szoljankát főzöm meg, ami már jó ideje tervbe volt véve. Mint a legtöbb esetben, itt is egészen biztos, hogy millió verzió létezik, illetve ezzel a levessel kapcsolatban pont az a lényeg, hogy kb. minden belekerülhet, bár megmondom őszintén az előkészületek közben még én magam se tudtam pontosan, hogy vajon mi fog kisülni ebből az őrült kavalkádból.

dsc04928.JPG

Tovább

SUSHIROLL - street foodosított sushi

Szenzációs ötlet, hibátlan kivitelezés

Párommal mindketten nagy sushi rajongók vagyunk és időről-időre igyekszünk is hódolni eme szenvedélyünknek, így amikor először hallottam az év elején nyílt Sushirollról, azonnal előrevettem a meglátogatandó helyek listáján. Időközben engem külföldre szólított a kötelesség, így egy kicsit megcsúszva ugyan, de felfokozott várakozások közepette vettük az irányt a budapesti Corvin negyed felé.

dsc04899.JPG

Tovább

Nachos Pizza a Don Pepe havi extra ajánlata

Egy újabb elvetemült párosítás.

Nagyon szép emlékeket őrzök a tavalyi chili con carne pizzáról, így amikor megláttam a Don Pepe áprilisi extra ajánlatát, a Macho Nachos Pizzát (2390.-), azonnal elégedetten csettintettem egyet, hogy na jó, ezt muszáj lesz kipróbálnom! Ugyan jelen esetben a nachos-t házasítják össze a pizzával, ami megint csak egy nagyon nagy pozitív előjel számomra, azért nem kevés hasonlóságot találhatunk a kettő pizza között. Szokás szerint az óbudai egységből rendeltem, és most még azon se lepődtem meg a szórólap alapos tanulmányozásának köszönhetően, hogy bizony egy Mizo kávé is érkezett ajándékba a rendelés mellé!

dsc04904.JPG

Tovább

Burger Mustra #147 - Rojda Grill Restaurant, Bécs (Ausztria)

A kettes számú tesztelés Bécsben történt a sokak számára biztos ismerős Viper Room névre hallgató szórakozóhely tőszomszédságában. A koncertünk előtt kebaboztunk egyet, ami egy elég erős felütésnek bizonyult, hiszen mind ízre mind adagra egészen kiválóan teljesített és hamar megakadt a szemem az étlap burger szekcióján. Ugyan én nem nagyon hiszek abban, hogy egy kebabozónál érdemes lehet igazán jó burgert keresni, de mivel a másnapot is itt töltöttük, adta magát, hogy mégis tegyek egy próbát.

dsc04765.JPG

Tovább