Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Rizsfelfújt

2012. december 11. - Csabi Konyhája

Nem kifejezetten tartozok az édesszájú emberek közé, sokkal inkább a húst hússal elvet vallom, de azért néha napján előfordul, hogy én is elcsábulok. Így történt ez azon a bizonyos napon is, amikor gyerekkorom egyik kedvencét, a rizsfelfújtot kezdtem el csinálni. Régebben (főleg a kezdeti, tömegnövelős edzések alkalmával) valami eszméletlen mennyiségű tejberizst ettem, szóval az alap nem igazán okozott túl nagy fejtörést. Míg rotyogott a tejberizs (egy csomag vaníliás cukorral meghintve) szépen el lehetett készülni a többi feladattal, miszerint 5 tojás sárgáját kikevertem vajjal és cukorral, míg a fehérjét habosra vertem, majd ezt az egészet szépen összekevertem és beleöntöttem egy tepsibe.

Persze lehet itt még bűvészkedni mazsola hozzáadásával, vagy egy kis citromhéjreszeléssel, ez már tényleg csak ízlés dolga. Innentől pedig már csak a sütés marad hátra szép aranybarnára. 

Ha elkészült a mű, megint csak ízlés dolga, hogy lekvárral vagy szörppel bolondítjuk meg. Én kiskorom óta málnaszörppel eszem, és azóta is tartom a hagyományt! ;)

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr508577554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.