Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Joghurtos lilahagymás penne

2013. március 03. - Csabi Konyhája

Ahogy azt már több ízben kifejtettem, egyszerűen imádom a tésztás kajákat, a sok hagyma pedig nálam az egyik legfontosabb főzési alapanyag, így ezúttal úgy gondoltam, hogy hús nélkül, csupán e kettőből igyekszek kihozni valami kellően pikáns és brutálisan finom ételt. Sikerült. :P

 
Egy kiló lilahagymával indult útjára az egész folyamat, ami már ránézésre is elég tekintélyt parancsoló volt. A mennyiség miatt ezúttal a fonnyasztós/pirítós folyamat a szokásosnál kicsit több időt vett igénybe, ami jelen esetben fél óra volt. A szokásos módon fűszereztem vegetával, fokhagyma granulátummal, borssal és természetesen az édes/erős pirospaprika kettőse sem hiányozhatott. Közben kifőztem a tésztát is (fél kg). Amikor a hagymával kész voltam, akkor bőségesen megszórtam még curryvel, végül felöntöttem egy nagy pohár tejföllel, majd összerottyantottam néhány perc alatt az egészet. Jó alaposan összekevertem a tésztával, majd még jó sok reszelt sajttal is összeforgattam végül a cuccost. Igazán mennyei tésztakülönlegesség lett a végeredmény!

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr108577466

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.