Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Kukoricakrémleves

2013. március 05. - Csabi Konyhája

A sült sütőtök krémleves iránti imádatom ezen a télen további krémlevesek kipróbálására sarkallt, amiben az is nagy szerepet játszott, hogy Karácsonyra többek között egy botmixert is kaptam ajándékba, haha. Rövid receptmustra után úgy döntöttem, hogy kipróbálom mit is tud egy jó kukoricakrémleves. Már itt az elején le kell szögeznem, hogy a végeredmény minden várakozásomat felülmúlta...

A tökleveshez hasonlóan itt is a hagyma (1 nagy fej) fonnyasztásával kezdődött minden, amihez aztán egy nagy kalifornia paprikát is adtam felkockázva, miközben a vegeta, bors, fokhagyma, édes/erős pirospaprika négyesen kívül némi curryvel is fűszereztem az alapot. Durván 10 perccel később két doboz kukoricakonzervet is hozzáborítottam és így pároltam tovább az alapom. Körülbelül másfél/két liter víz felöntése után két leveskockát is beledobtam és újabb adag fűszerezés következett. Körülbelül 20-30 percig rotyogtattam tovább a levest, majd botmixerrel pürésítettem az egészet, ami után következett a tejszínnel forralás, majd egy újabb kör botmixeres kavarás.

A megkóstolását követően nehezen találtam a szavakat az ámulattól. Egyszerre volt édeskés a kukoricától, a fűszerezéstől pedig kellemesen pikáns, finoman csípős, a paprikától pedig kapott az egész egy lecsós ízvilágot, amitől tényleg egész egyszerűen elaléltam. Ha pedig ez még nem lett volna elég, a második napon kipróbáltam levesgyöngy hozzáadásával, ami végül teljesen beadta a mattot. Kicsit az ízét is megváltoztatta az egésznek, illetve rendkívül laktató is lett. Gasztronómiai katarzis a köbön!!!

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr618577464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása