Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Fahéjas-almás palacsinta sütőben

2013. szeptember 21. - Csabi Konyhája

Ahogy azt a tojásleves poszt végén ígértem, jöjjön a folytatás! Igazából ritkán szoktam több fogást csinálni egyszerre, de valahogy ez a kettő nagyon összepasszolt, illetve így legalább attól sem kellett félnem, hogy éhen maradok. ;) A palacsintát amúgy is imádom, de így hogy az egészet sütőben csináltam, megkíméltem magam a néha macerás és időigényes palacsintasütéstől...


Mérőeszközként egy 3 decis bögrét használtam, így a palacsintatészta alapját a következőképpen alakítottam ki: 2 bögre liszt, 5 teáskanál cukor, 1 teáskanál sütőpor. Miután ezt elkevertem egy tálban, mindössze 1 tojást adtam hozzá és jól összedolgoztam az egészet, majd szép fokozatosan adagoltam hozzá 2 bögre tejet. Én sima fakanállal kavartam és bődületesen simára sikeredett minden erőfeszítés nélkül! :)


A végén még fél bögre ásványvizet is hozzáöntöttem, majd az összekeverést követően egy kivajazott tepsibe öntöttem. Egy almát meghámoztam, majd szép vékony cikkelyeket vágtam le belőle egymás után, amiket szépen felsorakoztattam a palacsintatészta tetején, jó szorosan, hogy mindenhova jusson. Aztán összekevertem 5 teáskanál cukrot 2 teáskanál fahéjjal és szép gazdagon megszórtam vele a tetejét. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 25 perc alatt készre sütöttem. Ilyen egyszerű az egész!


Magában is nagyon finom volt, de én a második szeletnél megfejeltem az egészet egy kis tejszínhabbal... hmmm... :P

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr608577380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.