Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Töltött cukkini

2015. augusztus 19. - Csabi Konyhája

A múltkori rakott cukkini sikerén felbuzdulva ezúttal egy töltött verzióját készítettem el ennek a remek zöldségnek, a siker pedig most sem maradt el, egy igazi ízbomba született!

Négy cukkinivel dolgoztam, érdemes minél nagyobb egyedeket választani. Kettévágtam, majd negyed órán keresztül sütöttem maximális hőfokon a sütőben. Miután kihűltek, a magos részt kikapartam. Közben megfőztem két zacskó (25dkg) rizst és elkezdtem csinálni a tölteléket is. A szokásos módon megdinszteltem az apróra vágott vöröshagymát (375g), frissen őrölt borssal és ételízesítővel fűszereztem, majd 4 gerezed fokhagymát is belereszeltem és gazdagon meghintettem provence-i fűszerkeverékkel. A hagymás alapom elkészülte után jöhetett a darált sertéshús (57dkg), újrafűszereztem, majd hozzáöntöttem 2x140g sűrített paradicsomot és kb. 10 percig rotyogtattam, kevergettem. Végül a rizzsel és reszelt sajttal (20dkg) is jól összekavartam és már töltöttem is a cukkiniket.

Nekem elég sok töltelék kimaradt, szóval akár lehet több cukkinivel is készülni, de én például magában, egytálaételként ettem meg az egyik nap. Annyira jó lett ez a töltelék, hogy külön élmény volt magában kanalazni, haha. A cukkiniket végül 20 perc alatt készre sütöttem 200 fokon. Tejföllel meglocsolva vált teljessé az élmény, az ízvilág pedig egy igazi mennyei katarzis. Csak ajánlani tudom mindenkinek!

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr168577000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.