Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Beer, Burger, Barbecue Fesztivál a Millenáris Parkban

Sörkoktél a sör jövője!

2016. április 18. - Csabi Konyhája

Első alkalommal került megrendezésre a Beer, Burger & Barbecue Fesztivál a  fővárosi Millenáris Parkban, ahol a legjobb kézműves sörök és hamburgerek mellett a barbecue csapatok tradicionális és különleges termékeiket is lehetett kóstolni. Aki képben van az ilyen jellegű eseményekkel, annak nem nagyon kéne már fennakadnia a metapay vagy épp a fizetős pohár témakörön, amit korábban már én is többször kiveséztem, így most nem is kívánnék ezzel foglalkozni. Korrektül le lett kommunikálva előre minden, szóval lépjünk is túl ezen. Én mondjuk eléggé spontán, vasárnap késő délután jutottam csak ki, így az egyébként halomban álló Főzdefesztes poharak otthon maradtak, de úgy voltam vele, hogy biztos megoldom majd valahogy...

bbbbq.jpg

Az időjárás nagyon kegyes volt az eseményhez, így ennek megfelelően igen komoly tömeg fogadott, ami állítólag szombaton volt a legdurvább persze. Egy eléggé zökkenőmentes kártyakiváltást és feltöltést követően tettem is egy gyors kört, végül pedig a jobb hátsó sarokban, a London Stone Music Pub standjánál eresztettem gyökeret. Hogy miért? A válasz nagyon egyszerű. A fesztiválon résztvevők nagy részét már jól ismertem kaja és sör fronton egyaránt, most pedig valami igazán különlegesre vágytam. A London Stone egyébként nagyon sok különleges sörrel várta a kilátogatókat, de én nem elégedtem meg egy "szimpla" sörrel, meg akartam ízlelni végre, hogy mit tud ez a sörkoktél dolog! Korábban már hallottam, olvastam róla, hogy az egyik kedvenc hazai kézműves sörözőmben, az Élesztőben fellelhető e csoda Németh Gábornak köszönhetően, de korábban sosem volt még szerencsém megízlelni egy összeállítást sem. Most viszont rögtön kipróbáltam négyet!

Azt tudni kell, hogy ezek a kreációk kifejezetten a fesztivál miatt születtek, de kicsit sem lennék meglepve, ha több koktéllal a későbbiek folyamán is lehetne találkozni itt-ott. Mivel van szerencsém személyesen is ismerni Gábort, így elég alaposan kiveséztük az összes összeállítást, de egyébként ahogy elnéztem, bárkinek bármikor nagyon szívesen mesél a sörökről, koktélokról és tényleg egy igazi élmény látni, hogy milyen odaadással és látható szeretettel, odafigyeléssel készít el minden egyes italt.

dsc06845.JPG

dsc06855.JPG

dsc06843.JPGElsőként egy levendulás mézes gines IPA sörkoktélra neveztem be, aminek azonnal nagy rajongója lettem. Az édeskésebb, mondhatni picit csajosabb vonalat képviselte az ital, de azért egyáltalán nem veszélyes a dolog, szerencsére pont optimálisan édeskés, és minden egyes összetevő egyenlő arányban képviseltette magát az ízvilágban, egyedül a gin tűnt el kissé, de egészen biztos vagyok benne, hogy rendesen bedolgozott az összkép kialakításába. Ez bizony egy nagyon erős kezdés volt, a mellé kapott kis spéci fehércsokis IPA sörös trüffel pedig már tényleg maga volt a csoda...

A folytatás előtt, mivel már rettentő éhes voltam, illetve a következő sör előtti kis pihenés gyanánt a  szomszédos Tütü egységénél álltam sorba egy jó pulled pork szendvics kedvéért (1500.-). Nem lett túlbonyolítva a dolog: a zsemle egy kontakt grill segítségével kapott kellő pirítást, amibe aztán káposztasaláta és jó sok husi került, illetve BBQ szósszal lett meglocsolva. A zsemle egy igen jól sikerült darab egyébként és összességében az ízvilág is erőteljesen rendben volt, viszont valahogy mégis kissé szárazkás élményt nyújtott a szendvics, amit egyrészt az egyébként ennek ellenére is jól teljesítő hús biztosít, másrészt viszont talán több szósszal lehetett volna ellensúlyozni mindezt. Mindettől eltekintve korrekt sörkorcsolya volt ez!

A következő koktélom egy mangós kapros szirup alappal operáló rummal megbolondított pale ale ügy volt, ami szintén nagyon pozitív élményt adott. A kapor mondjuk inkább csak illatban volt erős, de valahogy az összkép itt is nagyon jónak bizonyult, főleg a fűszeres rumnak köszönhetően az előzőhöz képest egy erőteljesebb ízvilággal felvértezve a koktélt.

dsc06854.JPG

dsc06863.JPG

Harmadik felvonásban érkezett a nap legsötétebb, legextrémebb versenyzője: mákos vaníliás kávés szirup alapú, whisky brown ale koktél zöld dióval megspékelve. Huh... na ez még nekem is picit sok volt, haha. Illatra és ízre is egyfajta gyógyszergyári érzet, ami a Laphroaig whiskynek köszönhető. Lehet nem leszek népszerű ezzel a kijelentéssel, de engem már többször próbáltak meggyőzni ennek a whiskynek az egyeduralmáról, de én akkor is Jack fan maradok! Egy szó mint száz, ez egy igazi hardcore koktél, kifejezetten ajánlott azoknak, akik csak hetykén legyintenek arra, ha meghallják azt a szót, hogy (sör)koktél...

A folytatás előtt muszáj volt megint beiktatni egy kis kajaszünetet. Már régóta szemeztem az ilyen jellegű fesztiválokon a Befaló Billlel, és mivel pont itt voltak a szomszédban, gyorsan be is álltam az egyébként eléggé méretes sorba. Mi másra, mint egy pulled pork szendvicsre mentem rá (1300.-), és a legnagyobb örömmel fogadtam el a csípős szószos ajánlást is. Már ránézésre is baromi erős az összeállítás, és ízvilágban is rendkívül pozitív, átlagon felüli az egész. A hús valami álomszerűen puha és omlós, semmi jele szárazságnak! Egyértelmű ugyan, de muszáj kiemelnem a szósz fantasztikusságát, amit még csak megemlíteni sem lenne ildomos a bolti kommersz cuccokkal... Sokkal pikánsabb az itteni versenyző egészen különleges fűszerezéssel ami mégsem nyom el semmit. Az egyetlen picit negatív pont a kissé langyos hőfok, illetve kifli fronton még lehetne hova fejlődni, de ez még így is egy nagyon korrekt élmény volt.

dsc06872.JPG

dsc06874.JPGA nap zárásaként még egy fügés chilis tárkonyos szirup alapú sörkoktéllal tettem fel az i-re a pontot. Elsőre kinevettem, hogy hát ez bizony nem is csíp egy picit sem, aztán valahol a 3-4. korty tájékán szépen beállt egy konstans, rendkívül kellemes marás a torkomban, nagyon jól ki lett ez találva! A füge is kiválóan adja meg a szükséges pluszt a mellékelt kis fügedarab pedig tovább erősíti az élményt. Azt még mindenképp tudni érdemes, hogy az összes szirupot Gábor készíti, szóval nem ilyen bolti ügyekkel bűvészkedik. Nagyon nagy sörkoktél fan lettem, és hamarosan komolyabban is mélyére ások majd a dolognak... A sörkoktélokat egyébként egységesen 1590 ft áron kínálták.

Összességében tehát minden adott volt egy kellemes időtöltéshez, hiszen a kiváló időben finomakat inni és enni, új dolgokkal megismerkedni mindig jó dolog.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr888636036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csabi Konyhája · http://csabikonyhaja.blog.hu 2016.04.19. 11:37:04

@Jancsa Jani: Öööö... nem is értem hogy került a cikkbe ez. Sörkoktélz messed up my mind. :P
süti beállítások módosítása