Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

IV. UNITY / REDNECK FESZTIVÁL, Szolnok - gasztro körkép

2016. július 28. - Csabi Konyhája

Harmadik alkalommal volt szerencsém aktívan részt venni a szolnoki Tisza-parton megrendezésre kerülő a lehető legjobb értelembe véve családias hangulatú fesztiválon, ami mindig tele van barátokkal, barát zenekarokkal, a felhőtlen jó hangulat pedig mindig borítékolható. A szervezők igyekeznek minden évben valami újdonsággal szolgálni, idén például már egy kajás stand is kitelepült az egészen fantasztikus kis termál medence mellett!

img_2182.JPG

A választék: hambi, gyros, hot dog és grill tál, azt hiszem egy fesztiválon ez teljesen megállja a helyét. A burgertől nagy megváltást nem vártam 500 forintért, így örültem is neki, hogy egy vakteszt helyett egy drága jó barátom megosztotta velem a fele burgerét, mivel a normál hambik mellett maxi néven ember fej nagyságú egyedeket is lehetett kapni. Egyébként a maga nemében megállta a helyét a dolog, a zsemle friss volt, a hús teljesen alap fagyós cucc, zöldségekkel és a szokásos szószokkal telenyomva. Éhség ellen igazából működőképesnek volt mondható az ügy.

dsc07772.JPG

Nekem a legjobban a gyrosos hot dog ragadta meg a fantáziámat, amiből mindkét nap ettem egy-egy elég masszív darabot. Igazából másnap sikerült megvilágosodnom, amikor az első naphoz képest jóval hamarabb sikerült kiérni és még tanúja lehettem annak, hogy egy méretes rostlapon készült a csirkehusi, ami aztán később gyros alapanyagként végezte. Az egyébként teljesen jó, friss kifli aljába is ez került, majd egy frissen sütött virsli páros landolt a tetején. Igencsak laktató volt és nekem a kissé fura ízvilág is bejött, 550-ért pedig teljesen korrekt cucc.

dsc07790.JPG

Később rámentem még egy gyrosra is, természetesen pitában. Az egyetlen negatívum az összetevők hidegsége volt, ugyanakkor az összeállítás maga hozta a fővárosi körutas színvonalat, viszont 700-ért ez kissé túlárazottnak bizonyult, mert akkorát viszont nem adott. Ugyan nem a gasztronómia csúcsát képviselte a bódé, de ott, ahol az olcsóság mellett a minél nagyobb adagok is igencsak prioritást élveznek, azt kell mondanom, hogy sokak számára életmentő volt ez a kis hely, többek között nekem is, és igazából az ár/érték arány is korrektnek volt mondható. A fesztiválnak sok sikert kívánok a továbbiakban, a pokemon go kitiltásáért (ellenkező esetben karszalag levágás járt) pedig hatalmas pacsi ezúton is! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr698917028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása