Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Régen minden jobb volt, még a lángos is a Blahán.

Visszatértem, csalódtam.

2016. november 02. - Csabi Konyhája

Hogy repül az idő! Már lassan négy éve annak, hogy egy nagyon lelkes duplakritikával emlékeztem meg a Blaha Lujza téren, egész pontosan a Corvintető mellett található lángosozóról. Nemrég úgy alakult hogy a közelben jártam egy koncerten és az éjszakai busz felé lépkedve jött az isteni szikra, miszerint felelevenítem a régi szép emlékeket és bedobok egy jó parasztos lángost!

dsc00237.JPG

Anno ugye kiemeltem a személyzetet is, hát most nem fogom. Próbáltam volna az idős hölgy éjszakai műszakját köszönéssel, mosollyal feldobni, de nem tudtam megtörni hideg közönyét és egyetlen szó nélkül sikerült kiszolgálnia. Ráadásul a múltkorival ellentétben nem frissen sült a lángos, hanem már a kész darabra került a kence. Az összetevőkről semmi információ a menütáblán, így a kedves vendég fantáziájára van bízva, hogy a nem minden esetben beszédes elnevezés mit is takar. Sajnos már kapásból a tészta nagy csalódás volt, hiszen tele volt ilyen kemény hártyás részekkel, amit ki nem állhatok. Iszonyatosan fokhagymás volt az egész, ami nem feltétlenül lett volna még baj, de mást se éreztem. Egy teljesen közömbös lecsós alap kerülhetett még a lángosra, ami ízvilágban sokat már nem tett hozzá a műhöz. 600 forintért az éjszaka közepén mondjuk még mindig inkább ez, mint valamelyik csoda gyros, de ez mindenképp nagy csalódás volt az előzmények ismeretében és nem hiszem hogy a közeljövőben újra próbálkoznék, vagy bátran ajánlanám bárkinek is, mint 'jó' lángos lelőhelyet...

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr5611924049

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

élhetetlen 2016.11.03. 14:16:51

Csak egy hülye poén. Úgy húsz éve megismerkedtem Párizsban egy elefántcsontpari sráccal, akit aztán meghívtam pár napra Budapestre. Gondoltam, ilyet még nem evett, elvittem lángosozni a Blahára. Mikor meglátta, hogy mi készül, komoly lelkesedés lett rajta úrrá, mert, hogy már nagyon régen nem evett ilyet, a mamája ezt szokta sütni vasárnap reggelire, de régen volt otthon. Nem kamuzott, mert mondta, hogy a mama néha káposztát is reszelt a tésztába, (a káposztás lángosunk). Szóval magyar specialitás, és elefántcsontparti.

hdnctrl 2016.11.03. 22:25:34

a kép alapján inkább bármilyen gyros, mint ez

Csabi Konyhája · http://csabikonyhaja.blog.hu 2016.11.05. 10:41:00

@scuynat: nekem elég sok nagyon negatív tapasztalatom volt az utóbbi dőben gyros témában, szóval nálam semmiképp se, bár mondom, ezt a lángosozót se fogom ajánlani senkinek, meg én a körúti gyrosszal de most már ezzel a lángossal is úgy vagyok, hogy inkább nem eszek, ha csak ez az opció. Ha már éjszaka és kajálás és útba esik, akkor inkább Arany János u. metró megálló, ott a lángos is klasszisokkal jobb, mint ez, illetve ott a PeP, minőségi burgerekkel.
süti beállítások módosítása