Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Burger Mustra #123 - Bridges Food Bar, Budapest

2017. január 28. - Csabi Konyhája

A Bridges az Üllői út Corvin Negyedhez közeli részén található és teljesen véletlenszerűen botlottam beléjük netes kutakodásom során nemrégiben, aztán egy hamarosan megrendezésre kerülő evőverseny tovább növelte érdeklődésemet. Aztán nemrégiben egy havi rendszerességgel megrendezésre kerülő baráti gasztro túra nyitó állomásaként ide tértünk be végül...

dsc01438.JPG

Az már kívülről is jól látható a hatalmas ablakoknak köszönhetően hogy az eleve nagy alapterületű helység még egy emeleti résszel is meg van fejelve, így kifejezetten sok embert képes befogadni. Mi az emeleten foglaltunk helyet, az étlap böngészése közben pedig ki is kértünk gyorsan 1-1 üveg Charlie Firpo APA típusú remek kis sört. Az étlap már-már zavarbaejtően sokszínű, kellemesen eklektikus, nem is igazán lehet dűlőre jutni, hogy mi a koncepció, hiszen magyaros ételektől kezdve van itt francia beütés, de külön street food vonal is. Egyébként nincs ezzel igazából baj, azzal már annál inkább, hogy mit is válasszon az emberfia, hiszen csábítóbbnál csábítóbb fogások kaptak helyet az étlapon. Mondjuk jelen esetben annak örültünk, hogy burger fronton csak 3 versenyző van, az alap marhán kívül van egy cheddaros pancettás opció, illetve kacsa burger. Gyorsan meg is beszéltük, hogy rendeljük ezt a kettőt és majd felezünk.

Az egyébként csak utólag derült ki számomra, hogy a Bridges felett egyébként a Hamburger Days szevezője bábáskodik, szóval az előjelek, így eme tudás hiányában is elég jók voltak, haha. A hangulat egyébként igen kellemes, ahogy a kiszolgálás is, ez utóbbi már-már zavarba ejtőnek is mondható. A burgerek ránézésre nagyon szimpatikusnak tűntek, ez a benyomás a félbevágást követően is megmaradt. A marhaburger kérdés nélkül is remekül mediumra sült husival érkezett. Az étlap sajnos nem túl bőbeszédű, de az érzékeimre hagyatkozva az mindenképp elmondható, hogy a zsemle egészen kiváló állagú és ízű, ahogy a hús és a pancetta is. Az ilyenkor szokásos zöldségeken kívül viszont helyet kapott még egy jó kis édeskés BBQ szósz is, és hát kijelenthető, hogy bizony ez egy nagyon kompakt, kellemesen csucsogós kis burger volt!

A kacsaburger a marhához hasonlóan 1600 forintos áron kapható és a hús itt is nagyon magas minőségen muzsikál, a fantasztikus állagon kívül a rendkívül jó érzékkel adagolt fűszerezés is tovább emeli az élményt. Az alap zöldségeken kívül itt még kapunk egy szelet májat is, ami mondjuk ízben annyira nem adott hozzá a műhöz, a paradicsomlekvár és a szósz viszont annál inkább. Mindkét burgernél elmondható tehát hogy nagyon egységesen erős volt az összkép. Kíváncsiságból kértünk krumplit is köretként (590.-), ami viszont nem okozott különösebben nagy katarzist, a szószként kapott tejfölös ügy is inkább a naturalistább vonalat képviselte. A pozitív összbenyomásnak és az igencsak csábító étlapnak köszönhetően egyáltalán em kizárt, hogy visszatérjek majd még valamikor!

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr5412148109

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása