Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Minden idők legdögösebb szendvicsével állt elő a Don Pepe!

Kemencében sütött kézműves extra szendvics, amire nehezen lehet szavakat találni.

2017. május 23. - Csabi Konyhája

Amikor megláttam a Don Pepe májusi akciós ajánlatát, a chili con carne pizza mellett a Buffalo Pork névre keresztelt kemencés szendvics keltette fel leginkább a figyelmemet és a rendkívül erős vizuál mellett a leírás is egy nagyon durva szendvicsélménnyel kecsegtetett, de persze ehhez kellett az is, hogy a kivitelezésbe se csússzon hiba. Mivel most már tagadhatatlanul itt a jó idő, a békásmegyeri egység kiülős terasza tűnt a legideálisabb választásnak a teszteléshez.

dsc02907.JPG

Ritkán fordul elő ilyen, de jelen esetben a valóság köröket vert a hivatalos promo fotón szereplő szendvicsre!!! Szinte remegő kézzel készítettem a fotókat, miközben csorgó nyállal alig vártam már hogy beleharaphassak ebbe az iszonyatosan megpakolt szendvics csodába. A ciabatta már ránézésre is abszolút első osztályú, tökéletesen megpirítva és bizony az első falattól a legutolsóig kőkeményen tartotta a csillagos ötös, ropogós élményt. Természetesen az nem a pékáru hibája, hogy kissé körülményes a szendvics elfogyasztása, annyira tele van töltve minden földi jóval. Elsőként muszáj kiemelnem a rengeteg tarját, ami a szendvicsbe került. Mesébe illő módon vajpuha állagú minden egyes falat, hús fronton pedig a bacon kockák adtak plusz ízélményt a lakomához. Paradicsom, rukkola és lilahagyma kellő mennyiségben és minőségben képviselte a zöldség egységet, miközben a kukoricás sajtszósz és a besamel pedig ízvilágban és csucsogósságban is a csúcsra járatta az összeállítást. És ezzel még mindig nincs vége! Mert hogy a húsok és a szószok mellett a másik nagy ütőkártya a rengeteg, mesésen nyúló mozzarella és az igencsak különleges pikantériát biztosító kéksajt darabkák.

dsc02904.JPG

Nehéz szavakkal leírni azt az óriási gasztro katarzist okozó élményt, amit a szendvics elfogyasztása nyújt, de az biztos, hogy erre egyáltalán nem voltam felkészülve. A legnagyobb gratulációim átadása közben mondtam is az egyébként rendkívül kedves és segítőkész személyzetnek, hogy nagyon remélem, hogy ez nem csak erre a hónapra szólt, mert hogy ezzel annyira magasra helyezték a lécet, hogy bizony ezt a szendvicset az erre szakosodott street food helyek is csak irigykedve csodálhatják. Ilyen viszonylatban pedig az 1880 forintos ár is rendkívül kedvezőnek mondható, és bár ritkán szoktam egy helyen kétszer ugyanazt enni, de bizony már most a cikk írása közben is az jár a fejemben, hogy mikor szakítsak majd időt egy újrázásra. Gratulálok Don Pepe, ezt nagyon durván eltaláltátok, a kedves olvasóknak pedig csak ajánlani tudom, hogy tegyenek ezzel a szendviccsel egy próbát.

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr8412532205

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zZz 2017.05.27. 20:39:49

Csak az a borzalmas rukkola ne lenne benne.
süti beállítások módosítása