Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Burger Mustra #149 - Díszpinty Gasztro Bár, Zalaegerszeg

2018. április 29. - Csabi Konyhája

Zalaegerszegen korábban teszteltem már a Strike burger kínálatát, de már akkor is a listámon szerepelt a Díszpinty, amiről sok jót hallottam, olvastam korábban. Most, hogy ismét a városban jártam, kihagyhatatlan programnak számított a Dísz tér meglátogatása, hiszen itt található a szóban forgó gasztro bár is, a kora nyári időre való tekintettel pedig természetesen a hangulatos kis teraszon foglaltunk helyet.

dsc04989.JPG

Befelé pillantva is kellemes látvány fogadja a vendéget, hiszen elég jópofa a belső kialakítás, ahogy a több oldalas menü is. Ahogy helyi barátaimtól megtudtam, régebben többféle burger szerepelt a kínálatban, jelenleg viszont csupán egy Classic marhás, egy névadó csirkés és egy lazacos képviseltette magát a kínálatban, igaz mindegyik elég extravagáns formában. Ezen kívül van még hónap burgere is, ami jelen esetben egy mexikói őrület volt. A burgerek mellett saláták, kétféle tortilla (pulled pork & beef) alkotják az ételválaszték gerincét. Örömömre szolgált olvasni, hogy alapértelmezés szerint mediumra sütik a húst, de erre kitért külön a rendelést felvevő fiatalember is. Az 1690 forintos ár magába foglal még egy adag kétszersült burgonyát is, amihez számomra már jól ismert különleges szószok közül választhattam 150 Ft felár ellenében. A chipotle paprikás füstölt bbq mellett döntöttem, ami nálam egy nagy favorit.

A kompozíció nem lett túlbonyolítva, ugyanakkor minden elem igencsak gusztusosan nézett ki. Nem annyira megszokott ez az apróra kockázott krumpli forma, de telitalálat volt ízre és állagra egyaránt, a szósz pedig egyszerűen maga volt a megtestesült csoda. A buci mondjuk nekem már ránézésre se volt túl szimpi, félbevágás közben pedig az állagával is adódott némi probléma, miszerint nagyon kemény, törékeny volt a kalap, de ettől függetlenül egyébként egy masszív ám mégsem túlsúlyos keretet biztosított. A 16 dekás húspogácsa tökéletesen mediumra lett sütve, ami már kissé medium rare-be hajlott, imádtam. Ízre a naturalistább vonalat képviselte. Zöldségek terén jégsaláta és paradicsom már-már kötelező elem ugye, jelen esetben a jó érzékkel adagolt csemege uborka és dijoni mustár adott egy kellemes savasságot az egésznek, amit jól ellensúlyozott a házi ketchup. A sajt szépen rá volt olvadva a husira, a pirított szalonna viszont sajnos nem jelentkezett túlzottan az ízvilágban.

Bár elsőre nem tűnt emberes adagnak, mégis igencsak tele lettem az utolsó morzsák elfogyasztását követően és összességében ugyan kiugró élménnyel nem gazdagodtam, azért ez még így is egy átlagon felüli burgernek nevezhető, a húsért egyértelműen jár a nagy pacsi, ahogy a krumpliért és a szószválasztékért is, no meg még mielőtt elfelejteném kiemelném az igencsak tekintélyes kézműves sörválasztékot is. Tehát igazából minden adott egy kellemes időtöltéshez!

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr8213866346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

wrstjnethn 2018.04.30. 13:41:57

"A 16 dekás húspogácsa tökéletesen mediumra lett sütve, ami már kissé medium rare-be hajlott" Most akkor tökéletes, vagy medimu rare-be hajlott? Mert nekem a kettő nem fedi egymást.

Csabi Konyhája · http://csabikonyhaja.blog.hu 2018.04.30. 15:05:12

@wrstjnethn: ez már inkább medium rare, ami nálam lefedi a tökéletes mediumot. mármint érted, sok helyen vadászni kell a kis rózsaszín csíkot és mediumként hirdetik. ettől függetlenül valakinek az már nyers, véres, stb. Én most próbáltam az egyszeri burgerező szemszögéből bejárni a kérdéskört, még ha esetlegesen fogalmi zavart is keltett a dolog. Nálam ilyen a tökéletes medium, ha picit medium rare-be hajlik. :)))))
süti beállítások módosítása