Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Burger Mustra #151 - Hami's American Restaurant & Bar, Gyöngyös

2018. június 07. - Csabi Konyhája

Év elején, februárban nyitott meg a Hami's a gyöngyösi street food vonalat erősítve egy roppant erős, rendkívül ütős designnal megfejelt, sokszínű étlappal, aminek lényegében minden eleme rendkívül kívánatosan hangzik és azonnal sikerült az érdeklődésemet felkelteni vele. Az első látogatás alkalmával természetesen a burger szekciót teszteltem, de az igazat megvallva, nem volt ez azért annyira könnyű választás, hiszen igencsak impozáns tésztaételek mellett nagyon jól hangzó szendvics opciók, levesek, BBQ fogások és ínycsiklandozó desszert specialitások is a kínálatot erősítik. 

dsc05165.JPG

A belső kialakítás nagyon szép képet mutat. Egységes, kellemesen sokszínű, jó ízléssel kialakított változatos bútorzattal és kiegészítőkkel megfejelve. Abszolút dicséretes a gyerek sarok, ahogy az állatbarát jellege is a helynek, a kivetítő és a kifeszített vászon jelenléte pedig arra utal, hogy itt akár meccseket is lehet nyugodtan nézni. Az itallap is igen gazdag, söröktől kezdve röviditalokon át, koktélok és shake-ek is nehezítik a vendéget a döntésben.

Burgerek közül gondoltam próbát teszek a Juicy Lucy-val (1550.-), amit bár többször, több helyen próbáltam már, de kevés maradandó élménnyel gazdagodtam eddig. A várakozási idő az indokoltnál picit hosszabbra nyúlt, vendég rajtunk kívül csak egy volt. Az asztalunkhoz végül megérkezett ételek kissé felemás képet mutattak, még ha elsőre csábítónak is tűntek a kompozíciók. Menüben kértem a burgert (+300.-), az egyébként szintén dicséretes köretválasztékból nem hagyhattam ki az édesburgonyát, ami hozta is a kötelezőt, még ha mirelit is volt. A hozzá kapott BBQ szószt is finomnak mondanám, mondjuk kicsit jobban hasonlított egy erősen fűszerezett ketchupra, mint vérbeli barbecue szószra, de maradjunk annyiban, hogy sok nagy nevű helyen lehet ennél sokkal rosszabb szósszal is találkozni. Elég bőkezűen lett adagolva, konkrétan még legalább két másik adag krumplihoz is elég lett volna.

dsc05163.JPG

Na de nézzük a lényeget! A burger méreteivel abszolút nem volt gond, a buci elég méretes és jópofának is tűnt. A sajttal töltött húspogácsát elég érdekesen értelmezik itt, mivel lényegében az alsó húspogácsára lett halmozva a sajt, majd arra simán rátéve a másik hús. Nem akarok túl kötekedőnek tűnni, de akárhogy nézzük, ez nem töltött húspogácsa. :) Mivel ebbe a burgerbe az alap zöldségeken (jégsaláta, lilahagyma, paradicsom, csemegeuborka) és a házi tartár mártáson kívül semmi nincs, én még azért kértem bele extraként (+200.-) két szelet bacont is. A bacon jól meg lett sütve, bár elég kicsikére összesült sajnos. Nem voltak olyan illúzióim, hogy esetlegesen medium rare húspogácsával lepnek meg, de már sajnos ránézésre megállapítottam, hogy ez bizony atomra lett sütve. Félbevágva ez bizonyítást is nyert. Persze ettől még lehet jó egy burger, még ha ez jelen esetben a szélsőségesen túlsütés kategóriába is tartozik, ráadásul brutálisan tömörített a húspogácsa. A zsemle jól teljesített végig, a húsok állagán sajnos nem tudtam túllépni, bár ízre legalább nem volt vele gond. A szósz sajnos nem túl karakteres, én biztos valami mással próbálkoznék inkább a jövőben. Adagra abszolút nem lehetett panasz, még ha maga a burger nem is váltotta be az előzetesen hozzáfűzött reményeket.

Párom mézes-mustáros húsgolyót evett és hát ez a kompozíció is elég érdekes képet mutatott, mivel igazából egészen pici kis mütyűr húsgalacsinok voltak szintén atomra sütve. Érdekes, mert például végigbörzézve a facebookos képeket, az egyik tésztaételnél szintén alkalmazott húsgolyók bezzeg igazi golyók voltak. Nem tudom, lehet csak rossz  napja volt a szakácsnak, de bizony csalódást okozott az itt tett látogatás, pedig első olvasatra legszívesebben az étlap összes szereplőjét kipróbáltam volna, de most egy kicsit meginogtam. Azért szerintem adok majd még egy esélyt, mert a koncepció és az étlapra került ételek nagyon jók, viszont a tökéletes összképhez és a hosszútávú sikerhez bizony ennél jobb kivitelezésre van szükség.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr3814027064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása