Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Augusztusi Don Pepe pizza mustra

Elsőre talán nem egyértelmű, de az alábbi képen egy pizza látható!

2018. augusztus 20. - Csabi Konyhája

Egy otthoni baráti sörözgetés alkalmával sikerült sort keríteni jelen cikk tárgyát képző dupla pizza tesztre, aminek keretein belül az akciós tojásos-lecsós (1390.-) és az extra San Remo (2590.-) pizza is kivesézésre, illetve az elpusztítás sorsára jutott.

dsc05587.JPG

Elsőként az extrával kezdtünk, ami súlyra és látványra is igencsak tekintélyt parancsoló egyednek bizonyult. A leírás és a promo fotó alapján is némi párhuzamot lehetett vonni a havi burger specialitással és hát ami már ott is nagyon tetszett, az itt egyenesen fanatizált. Ez pedig nem más, mint a sonkába tekert sajtrudak panko morzsás bundában. Javasolnám az étel felvételét az állandó étlapra is, mert egy nagyon brutális snack opció, amit konkrétan lehetetlen abbahagyni. Jelen esetben is remek előételnek bizonyult a középen elhelyezett kis tásztakosárból kitunkolt Don Pepe szósszal. De ez még csak a kezdet, még ha igencsak brutálisnak is nevezhető! A brutális felütésként funkcionáló felső réteg alatt megbújó hagyományos jellegű pizza is maximálisan teljesített. Egy nagyon jó kis szaftos, érdekes ízvilágú összeállítás, aminek pikantériáját és talán kissé szokatlan ízvilágát a kígyóuborka adta. Gondolom ettől sokan rögtön agyérgörcsöt kapnak, de nálam nagyon bejött, amin kívül sonka, mozzarella és koktélparadicsom kapott még helyet a sajtkrémes alappal megkent tésztán. Ez bizony nagyon oda lett téve, gratula!

dsc05585.JPG

dsc05586.JPG

Ezek után a tojásos-lecsós pizzának nem volt könnyű dolga, de azért még így is egy érdekes és határozottan szerethető összeállításnak nevezném. Itt pizzaszósszal lett megkenve a tészta, amire tojás, mozzarella, paprika, paradicsom és vöröshagyma került. A leírás szerint császárszalonnának is kellett volna lennie, mi egy darabbal se találkoztunk, úgy néz ki, sajnos ez egy szalonnamentes hónap a jelek szerint a Don Pepénél. (Ugye a burgerből is kimaradt korábban a bacon.) Ettől függetlenül elég dögös volt még így is a pizza, egy jó kis kiadós cucc, ami kiválóan visszaadja a tojásos lecsók világát. Komolyan olyan érzésem volt, mintha csak én csináltam volna.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr2314178707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása