Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Zöldséges, pikáns csirkemellcsíkok

Egzotikus ízvilágú egytálétel néhány egyszerű lépésben

2018. október 22. - Csabi Konyhája

Nagyon szeretem a keleties, egzotikus ízvilágú ételeket, ehhez képest viszonylag ritkán szoktam ebben a témakörben alkotni, ha mégis, akkor az esetek többségében leves a végeredmény. Jelen recepthez egy üveg bambuszrügy adta az inspirációt és mondhatni hamar összeállt fejben az elkészítendő mű.

dsc05896.JPG

Egy lábasban előzetesen felhevített olajra dobtam egy fej apró rózsáira szedett brokkolit és kb. 3-4 percig aktív kevergetés mellett egy kicsit megpirítottam, illetve közben fél deci vízzel is felöntöttem. Ezután jöhetett a többi zöldség is: 2 kisebb répa julienne-re vágva, egy nagyobb szár póréhagyma felkarikázva, egy piros kaliforniai paprika felcsíkozva és két gerezd fokhagyma reszelve. Sóztam, borsoztam, 1tk őrölt cayenne-nel és gyömbérrel, valamint kurkumával is megszórtam és még 5 teáskanál szójaszósszal is meglocsoltam. Jó alaposan összekavartam és még további 4-5 perc aktív kavargatás mellett el is készült a zöldség szekció, amit ekkor félrehúztam és fedővel lefedve pihentettem.

dsc05890.JPG

Egy serpenyőben felhevített olajra dobtam a 75dkg felcsíkozott csirkemellet, amit sóztam borsoztam és 2tk őrölt gyömbérrel fűszereztem és aktív kevergetés mellett 5 perc alatt el is készült a husi, amit ekkor hozzáöntöttem a zöldséges alapomhoz, felöntöttem egy kis konzervnyi (165ml) kókusztejjel és a forrást követően még pár percig együtt forraltam a lábas tartalmat, majd utolsó lépésként hozzáadtam a lecsöpögtetett bambuszrügyet (180g) és egy csokor apróra vágott friss koriandert. Jó alaposan összekevertem és még pár percig tovább rotyogtattam a mesésen illatozó zöldséges csirkét.

dsc05892.JPG

dsc05894.JPG

Ezúttal spóroltam magamnak egy extra feladatot és vettem egy nagy adag csípős zöldséges rizst a kínai büfében és erre szedtem rá az egyébként önmagában is simán helytálló zöldséges csirkéből. Elég brutális ízbomba született, amiben leginkább a gyömbér és a koriander uralkodik. A zöldségek kellemesen roppanósak maradtak, bár már kicsit a puha felé hajlottak, én jobb szeretem a nem szétfőtt, még roppanós zöldségeket, de persze ízlés kérdése. Tálalásnál még további szójaszószos locsolással tovább lehet fokozni a már amúgy sem szerény ízélményt. (4 emberes adag)

dsc05895.JPG

dsc05909.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr614310751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása