Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

A Don Pepe októberi extra pizzája minden húsimádó beteljesült álma

Ez tényleg nem vicc, ennél durvább összeállítás nem létezik!

2018. október 24. - Csabi Konyhája

A Don Pepénél nem viccelnek ha brutális adagokról, elmebeteg összeállításokról van szó. Az október havi extra pizza már a harmadik megjelenése a rétegelt, dupla tésztás supreme családnak és hát mondhatni biztosra mentek az ötletgazdák. Már az igencsak hangzatos 8 HÚSOS BBQ PIZZA, a promo fotó és a leírás is ügyeletért kiált, én pedig tényleg szinte gyermeki lelkesedéssel vártam, hogy a valóságban ez hogyan is fog kinézni.

dsc05876.JPG

Mivel egy jóbarátommal közösen estünk neki a pizzának így nem akartam, hogy esetleg éhen maradjunk, így aztán biztos ami biztos alapon még a szezonális kínálatból a rántott padlizsán batonokat is a virtuális kosárba dobtam a rendelés leadása előtt. Már súlyra is iszonyat tekintélyt parancsoló volt a pizza, az illat és a látvány pedig nem kevésbé. Ezúttal a rétegeket nem igazán sikerült szétválasztanom a mondhatni eléggé eklektikus feltét áradat közepette, így arról hamar letettem, hogy képes beszámoló készüljön a két külön szinten elhelyezkedő brutális feltét cunamiról, úgyhogy drága olvasók elégedjetek meg az írásos felsorolással: sajtkrémmel, darált marhahússal, sonkával és füstölt mozzarellával töltött dupla tésztás pizza. A felső réteg: BBQ szósz, bacon, grillezett marhakolbász, szalámi, tarja, csabai kolbász, roston csirke, trikolor paprika, paradicsom, füstölt mozzarella

Na jó, ez tényleg már szinte felfoghatatlan kategória, viszont átkozottul működik! Én az első falattól az utolsóig teljes katarzis közepette habzsoltam a pizzaszeleteket és baromi nehéz dolgom lenne, ha ki kéne emelnem bármelyik összetevőt is mert ez így egészében kegyetlenül keményen odavágja az embert a falhoz. Egy igazán szaftos élmény, ami baromira eltelít. Egy igazi gasztronómiai atomtámadás! Ennyi húst egy rakáson nem minden nap lát az ember egy pizzán. Aki éli az ilyen őrületeket és kifejezetten nagy étvágyú, semmiképp se hagyja ki! Én a felétől úgy tele lettem délben, hogy eszembe se jutott, hogy egyek még valamit vacsorára, haha.

Mondjuk oké, megettük még a rántott padlizsán batonokat is pankós bundában, amik egyébként nagyon finomak voltak, de nem hinném, hogy ezzel laktunk be. A mellé kapott nyers zöldség csíkok (répa, uborka, zeller) határozottan üdítően hatottak a pizzán található hústenger mellé, viszont a malacfarka burgonya kifejezetten kritikán aluli volt, mintha tegnapról maradt volna meg, olyan volt állagra. A két választható szósszal (ez nálunk BBQ és CHEDDAR) persze meg lehetett enni, de kár volt a krumpliért. Persze ettől függetlenül a pizza így is egy brutális nagy csillagos ötöst kap tőlem. 

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr9814309287

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2018.10.24. 14:06:45

Annyi jót írtál a Don Pepéről, hogy egy korábbi csalódás (száraz tésztájú, kicsit kormos pizza) után újra rendeltem tőlük, de olyan pizza érkezett, aminek a szélén több volt a szén mint a tészta. Lehet, hogy a kőbányai egységgel van a gond és ennyire egyenetlen a hálózaton belül a minőség?

Le a spammerekkel · http://ketkerekenoutival.blog.hu/ 2018.10.24. 16:08:35

@Étteremkritikus: könnyen lehet. Én évekig törzsvásárlójuk voltam, aztán nyílt egy éttermük hozzánk közelebb, attól kezdve onnan szállítottak és drasztikusat zuhant a minőség. Azóta tán háromszor ha rendeltem,pedig sok év eltelt. Előtte minimum havi egy pizza, de inkább kettő.

Lator1 2018.10.25. 01:14:28

Nagyon promőzzák a Don Pepét. Amíg nem voltak ennyire "celebek", addig normális pizzát kaptam elfogadható áron, sőt -10% törzsvásárlói kedvezmény.
Sajnos én is beleestem abba, hogy amióta Gazdagrét helyett a Hűvösvölgyi útról kapjuk a pizzát, jelentős minőség romlással járt.
Ráadásul az utóbbi években nem kicsit nőttek az árak. Ami viszont csökkent az a feltétek és sajt mennyisége. (nyilván itt nem méregdrága extra pizzáról beszélünk)

Sok évvel ezelőtt még minimum havi két XXL pizza volt a rendelesem + mellé gyakran őriás pulykamell sült krumplival, stb, majd csökkent havi egyre. Az utóbbi időben viszont már inkább nem rendelek, mert számomra ár/érték arányban drágák.
(a legolcsóbb hamburgerük 2300Ft, ami ketté vágott buciba egy kis hús meg saláta. Ennyiért egyék meg ők)

Csabi Konyhája · http://csabikonyhaja.blog.hu 2018.10.25. 08:56:17

Sajnos tényleg nagy különbségek lehetnek hálózaton belül, de még egy adott étteremnél se mindig sikerül minden ugyanolyan jól, de ezt én is megírtam már többször :(
süti beállítások módosítása