Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Töltött héjában sült krumpli a legújabb őrület!

Egy felejthetetlen ízorgia, amit mindenképp érdemes kipróbálni az óbudai karácsonyi vásárban

2018. december 03. - Csabi Konyhája

Azt már megszoktam, hogy Balogh Dani kreatív séf időről-időre előrukkol valami egészen fantasztikus gasztronómiai csodával, újítással, így aztán mondhatni a legnagyobb természetességgel vettem tudomásul, hogy a W35, a Revolución, a palacsintába tekert pörkölt és az idei nyár egyik legnagyobb dobása, az alkoholos fagyi után most épp döbbenetesen menő, töltött, héjában sült krumpli kompozíciókkal rukkolt elő.

dsc06131.JPG

A helyszín először ugyanúgy a 18+ and Less Akácfa utcai egysége volt, de múlt hét péntek óta az Advent Óbudán 2018 Rendezvénysorozaton kell keresni a Potato Bar feliratú bódét a Szentlélek térnél. A koncepció maga amúgy faék egyszerű: héjában sült burgonya vagy édesburgonya, amit négyféle összeállításban kérhetünk. Az alap verzió sajtos-tejfölös snidlinggel és baconnel 990 forintot kóstál, ami után a brokkoli cheddar szószban snidlinggel a következő szint 1190-ért, a harmadik juhtúrós-tejfölös snidlinggel és baconnel lett az én választottam 1390-ért, a  plafon pedig a chili con carne sajttal és tejföllel 1590-ért. Az édesburgonyás verzió minden esetben +300 Ft-ot jelent a számla végösszegénél, illetve lehet még extra feltéteket is kérni +100 forintért.

dsc06120.JPG

dsc06123.JPG

47310883_1031918033682182_8637724388159913984_n.jpgMaga az elkészülési folyamat nagyon jól ki van találva, erősen leminimalizálva a várakozási időt és bár elsőre nem is gondoltam volna, elég brutálisan laktató egy ilyen krumplirakás. A vinaigrette-tel megbolondított salátaágyon helyet foglaló édesburgonya krémesen lágy, elolvad az ember szájában, az édeskés ízvilágát pedig baromi dögösen ellensúlyozza a juhtúró és a bacon. Én extráztam jalapenoval is, ami megint csak új magasságokba repítette az amúgy sem szürke ízélményt. Egy szó mint száz, megint csak hatalmas pacsi és gratuláció az ötletért és a kivitelezésért, így aztán én csak annyit tudok még itt a végére írni, hogy szerintem eleve az óbudai karácsonyi vásár a leghangulatosabb és legcsaládiasabb mind közül a fővárosban és itt bizony rengeteg olyan árust találni, ahol tényleg igazi különlegességekkel lehet találkozni, ilyen a Potato Bar is, amit érdemes minden ínyencnek kipróbálnia!

dsc06126.JPG

dsc06127.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr6214415690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása