Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Mesés kávéspecialitások és jópofa harapnivalók Veresegyházon

A Joan Kávéháza egy igazi gyöngyszem, amit mindenképp érdemes meglátogatni

2018. december 18. - Csabi Konyhája

Veresegyházáról két dolog egészen biztos, hogy szinte mindenkinek az eszébe jut. Az egyik az asszonykórus, a másik pedig a medveotthon. Mostantól viszont jó, ha mindenki megjegyzi azt is, hogy a Fő úton található egy olyan kávéház, ahova titkon mindenki szeretne elbújni egy kis időre és kizárni a külvilágot, miközben átadja magát a különböző ízek és élmények okozta megnyugvásnak, léleksimogatásnak.

dsc06151.JPG

A belépést követően azonnal beszippantja az embert egy nagyon kedves, kellemes családias légkör, miközben a rendkívül jó ízléssel kialakított újszerű és kellemesen világos belső kép azt sugallja, mintha nemrég nyitottak volna, pedig már a negyedik évét tapossa jelenlegi formájában a Joan. A rendkívül kedves és segítőkész személyzet csak tovább erősíti az amúgy is erős első benyomást miközben nem könnyű feladat előtt áll az ember, hogy mit is válasszon. Egészen elképesztő szálas tea különlegességek és igencsak bőséges kávéválaszték nehezíti a dolgunk, én egy egyszerűbb kávéspecialitás, a Mocha mellett döntöttem, ami a következőképpen állt össze: Espresso, kb. 50 ml csokoládészirup vagy kakaó, forró tej tetején tejszínhabbal
Nagy szakértőnek nem mondaná magam a témában, szóval jól nézett ki és finom is volt, ennyi nekem elég is, haha.

Alkoholos italok terén sem épp szokásos kávézós a választék. Csapon van egy rendkívül finom belga kézműves Grimbergen, de meggysör és Carlsberg is jó hír a sörkedvelők számára, miközben üveges Monyo is pihen a hűtőben. Igencsak sokféle töményital választék is erősíti az itallapot, amiről én egy jó kis érlelt borpárlatot kóstoltam meg. Nem is emlékszem már mikor, de valamikor régen ittam már, nem igazán tudtam hogy mire is számítsak, de igazából egy rendkívül finom törkölypálinka élményével gazdagodtam. Alkoholos és mentes koktélokat is találunk a kínálatban, szóval itt aztán tényleg senkinek sem lehet oka a panaszra.

img_9746.JPG

Na de igen széles választékát találjuk a különböző harapnivalóknak is, a legegyszerűbb snackektől kezdve egy nagyon komoly frissen készült melegszendvicsig, amit kötelező jelleggel én is kipróbáltam. Nincs túlbonyolítva a dolog, paprikás szalámis és sonkás opció közül lehet választani, de van mód felesbe is kérni, mivel a magos háromszög pékáru egyik felére az egyik, a másikra pedig a másik kerül és így sütik meg egy jó kis klasszikus szendvicssütőben, füstölt sajttal, majd az összecsukás előtt még jégsaláta, paradicsom és paprika is kerül a szendvicsbe. Hát bizony ez egy nagyon jó kis összeállítás, ami a maga 550 forintjával egy kiváló kis éhségűző. Az édesszájúaknak sem kell aggódniuk, hiszen az apróbb falatokon kívül több tortából is lehet választani, mint például sajttorta, máktorta, vagy épp brownie.

A rendkívül színes és változatos belső képért pedig az időszakos festménykiállítások felelnek, ami megint csak egy szuper ötlet. Nem vagyok egy nagy kávézóba járó típus, de ezt a helyet bizony azonnal a szívembe zártam, úgyhogy én csak erősen ajánlok mindenkinek egy kis kitérőt a Joanba, ha valaki esetleg Veres felé venné az irányt bármilyen okból kifolyólag. Az biztos, hogy egy igazi élménnyel fog gazdagodni, aki ide betér.  

A Joan Kávéháza facebook oldala

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr4414471794

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása