Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Aszalt szilvával töltött, baconbe göngyölt pulykamell

Édes és sós ízek mennyei násza, egy igazi villantós vendégváró étel

2019. január 19. - Csabi Konyhája

Nagy rajongója vagyok az édes és a sós ízek találkozásának, illetve úgy alapból szeretem a kicsit extrémebb összeházasításokat, még ha ez a recept nem is nevezhető kifejezetten szélsőségesnek, de az elkészült végeredmény valahogy mégis sokkal komolyabb lett, mint amire előzetesen számítottam. Igazából párom jött elő ezzel az ötlettel, hogy csináljuk meg Karácsonyra, kicsit szakítva az unalomig ismert menüvel, és azt hiszem sikerült is némi üde ízt vinni az ünnepi asztalra.

dsc06247.JPG

Első lépésként 30dkg aszalt szilvát egy tálba helyeztem és felöntöttem annyi vörösborral, hogy ellepje. Ezután jöhetett az 1kg pulykamell felszeletelése, majd kiklopfolása. Egy csomagnyi szeletelt bacont, ami jelen esetben 12 szeletet jelentett elhelyeztem egymás mellett alufóliára, majd jöhettek a pulykamell szeletek, amiket sóztam és borsoztam. Nekünk eleve több, mint 1kg volt a hús, így ami kimaradt, azt megcsináltuk rántott húsnak. :) Egy felvert tojást sóval és borssal ízesítettem, majd alaposan elkevertem 10dkg reszelt Pannónia sajttal, végül ezt szépen eloszlattam középen egy csíkban, erre pedig jöhetett a lecsöpögtetett szilva rakás. Ekkor jött a nagy feltekeréses művelet, ami többé-kevésbé probléma mentesen sikerült is, viszont muszáj volt kettévágni a tekercset, mert nem fért volna bele a tepsibe, haha. 

Gázsütőben közepes hőfokon egy órán át sült fólia alatt, majd még annyit, hogy a bacon szépen megpiruljon. Hát mit ne mondjak, elég brutális volt a látvány és az illatfelhő is, de ilyenkor önuralmat kell még gyakorolni és érdemes várni a felszeleteléssel, míg kicsit kihűl. Utána viszont nincs kegyelem, addig falja az ember, amíg el nem ájul, mert ezt konkrétan lehetetlen abbahagyni. A pulykahús meseszerűen puha lett, miközben a szilva és a bacon olyan párost alkot, hogy abba könnyen bele lehet őrülni, annyira finom és ellenállhatatlanná teszi az összképet. Tökéletes vendégváró fogás és még hidegen is abszolút működik a dolog.

dsc06245.JPG

dsc06246.JPG

dsc06248.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr1214547652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

m_and_m 2019.01.20. 08:20:21

Nem bacon! Szalonna.
Hiába angolozunk, az magyarul akkor is szalonna, szalonna szalonna.
süti beállítások módosítása