Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Burger Mustra #151 - Bighorn Bar & Grill, Great Falls, Montana (USA)

Egy testet és lelket melengető csillagos ötös burger a rekord hidegben

2019. március 04. - Csabi Konyhája

Ugyan még csak másfél hete vagyunk turnén az USA-ban, és még két hét van hátra, de azt hiszem idáig a Montana államban töltött idő a leginkább élménnyel teli és az iszonytató hideg ellenére is minden szempontból szívet és lelket melengető eseményekben gazdag időszak. Helyi szakértő kolléga vezetett minket egy igazi, klasszikus útszéli csehóba a Bighorn Bar & Grillbe, hogy egy kiváló burgerrel csillapítsuk éhségünket.

dsc06638.JPG

A filmekből is jól ismert belső kialakítás fogadott a 2014 óta működő helyen, a játékos kedvű vendégek pedig több nyerőgépnél is szerencsét próbálhatnak, az igencsak tágas belső pedig nagyon csoportok fogadására is alkalmas. Mint a filmekben, mi is a pultnál foglaltunk helyet, és egy jó kis helyi barna sör szürcsölgetése közben alaposan kiveséztem az igencsak impozáns étlapot. Bár erősen szemeztem a Philly Cheesteakkel is, végül a hely névadó burgerére neveztem be és lényegében zsinórban harmadjára is megmaradtam a bacon & sajt vonalnál. (#1, #2)

Jelen esetben egy nagyon szuper puha ám mégis masszív zsemle volt a keret, amibe két igencsak méretes (szerintem 2x15dkg) húspogácsa került dupla sajttal, baconnel és házi szósszal. Minden burgerhez alapértelmezés szerint jár köret is, én a házi chips mellett döntöttem, aminél jobb döntést nem is hozhattam volna. Rendkívül vékonyra szelt, a lehető legtökéletesebben ropogósra sütött fenséges krumpliszeletek voltak ezek igencsak bőkezűen adagolva. Az előző két burger élményemhez képest a húspogácsáknál itt látszott, hogy nem annyira tökéletes a formájuk, igazi kézműves anyag, és ízre is teljesen más képet mutatott, mint az eddigiek. Nehéz megfogalmazni a különbséget, mert mindhárom esetben egy nagyon erőteljes és ellenállhatatlanul finom, szaftos hússal volt dolgom, ízében viszont mégis más volt mindegyik. 

A házi szószból ugyan nem éreztem ki sokat, de ettől függetlenül is egyértelmű, hogy egy frenetikus élménnyel gazdagodtam, a kedves kiszolgálással és a nyugis, kellemes hangulattal megfejelve pedig egy igazán kiváló élménnyé kerekedett az itt eltöltött idő. Szószok terén ketchupon és mustáron kívül egy baromi dögös BBQ szósz is helyet kapott a pulton, ami egészen kiváló társnak bizonyult a burgonyaszirmokhoz. A 10.95$ (=3000Ft)  ár tekintettel az adagra, körettel együtt nem mondható brutálisan durvának, Budapest nagynevű burgerezőiben sem lehetne ezt megúszni feltétlenül kevesebb pénzből.

dsc06632_1.JPG

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr9414662895

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2019.03.05. 17:21:56

Burgerben a Ham bíz
Arra kér, hogy hambizz!

(sörhastánc!)
süti beállítások módosítása