Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Burger Mustra #152 - The Bee's Knees Pub & Catering Co. @ The Gem, Idaho Falls, Idaho (USA)

2019. március 06. - Csabi Konyhája

Idaho Falls-ban a The Gem névre hallgató helyen játszottunk és nagy örömömre szolgált, hogy a klubban az italpult mellett egy látványkonyha is helyet kapott és ugyan az étlap mondhatni viszonylag szerény választékkal kecsegtetett, azért úgy éreztem, hogy egy jó kis sajtburgerrel nem nagyon lehet mellélőni. Túlzottan nem reménykedtem világrengető élményben, de azért bíztam egy korrekt iparosmunkában. A The Bee's Knees Pub & Catering Co. egyébként az én értelmezésem szerint egy elég komoly étterem, igény szerinti kitelepülésekkel, mint például ahogy ebben a klubban is.

dsc06649.JPG

A munkálatok kezdetével minden előzetes félelmem szertefoszlott, hiszen a pult mögött tevékenykedő úriember nagyon profin végezte a dolgát és az igencsak méretes rostlapon landoló hatalmas húspogácsák is egy jó kis élményt vetítettek előre. Mondhatni egy igazi alap burger készült a szemünk láttára, a munkafolyamatot pedig tényleg öröm volt figyelemmel követni. Az előző teszt alkalmával megismert kiváló kis buci köszönt vissza itt, amibe a húspogácsára gyönyörűen ráolvasztott két szelet sajton kívül saláta, egy nem túl bizalomgerjesztő hatalmas, halálsápadt paradicsomkarika került végül majonézzel megkoronázva az összeállítást. Elég gusztán nézett ki a kézhez kapott kosárka, amiből kihámozva a burgert az első harapás után azonnal nem várt sokkot kaptam. A szerintem legalább 20 dekás húspogácsa az eddigi USA mustrák tekintetében a legjobb, legintenzívebb ízvilágú volt és jó szokás szerint a legapróbb nyomásra pedig gejzírszerűen tört elő a mennyei szaft a húsból, a meseszerűen nyúló sajttal együtt pedig egy igazán gyilkos kombót alkotott.


A zsemle itt is végig jól működött, igaz a végére már kicsit szétesett, de ennyi szerintem belefért. Iszonyat finom volt a burger és rendkívül laktató is. Az alapértelmezés szerint hozzá járó sültkrumpli is jelesre vizsgázott, nagyon finom, spéci fűszerrel lett megszórva és a hozzá kapott nagyon érdekes, savanykás, pikáns ízvilágú szósszal együtt pedig tényleg egy igazi gasztro katarzissal gazdagodtam. A szószról annyit azért elmondanék, hogy fry sauce néven fut és a környék egyik jellegzetes szósz különlegessége, a ketchup és majonéz keveredésének egy igencsak ütős újraértelmezése. Egy szó mint száz, egy igazi csillagos ötös élmény, ami a 8 dolcsis (=2240 HUF) árat is figyelembe véve bizony talán az eddigi USA mustrák bajnokává nőtte ki magát, bár tényleg nehéz dolgom lenne, ha győztest kéne hirdetnem az eddigi élmények alapján.

dsc06647.JPG

dsc06648.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr7414666411

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása