Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Burger Mustra #155 - R.J. Grunts, Chicago, Illinois (USA)

Ronda és finom reptéri burger

2019. március 26. - Csabi Konyhája

Az amerikai turné végeztével hazafelé menet még a chicagói O'hare reptér ötös terminálján sikerült egy búcsú burger mustrát beiktatni, ami szerencsére elég jóra, mondhatni meglepően jól sikerült! Az R.J. Grunts néven működő egységnek van saját étterme is a városban, ráadásul elég durván néz ki és hát értelemszerűen az étlap is komolyabb, szélesebb választékkal. Jelen esetben hamburger volt a tesztalany, ami a vendégek szeme láttára, ráadásul elég látványosan készül.

dsc06720.JPG

Már a rendelés felvételekor szóltak, hogy kb. 15 perces várakozási idő van, ami teljesen alapnak mondható frissen készülő összeállítás esetén. Nem túl meglepő módon eléggé pörög a hely, az egész terminálon ez a leginkább csábító étkezési opció. Az mondjuk eléggé illúzióromboló volt, illetve némi félelmet keltett bennem, amikor a műanyag csomagolásból szedték elő  a már ránézésre is eléggé egypálcás hambizsemléket, viszont ezt ellensúlyozta az eléggé látványosan sülő méretes hamburgerpogácsák az igencsak nagy méretben feltörő lángok közepette. 

A zsemlébe jégsaláta, paradicsom, nyers lilahagyma, csemegeuborka, ketchup, mustár majonéz, és a húsra olvasztott sajt  került, majd ez az egész hőálló csomagolásba bugyolálva, egy adag sültkrumpli társaságában került a papírzacskóba. Mondjuk a 14.40 dolláros ár (=4000 Ft) elég borsosnak mondható, még ha reptéren is vagyunk. A kicsomagolást követően elég szörnyű látvány fogadott, mintha valaki farzsebéből húzták volna elő szegény burgert, viszont cserébe az első harapástól az utolsó falatig tömény ízkatarzis fogadott. A zsemléért mondjuk tényleg kár, bár kategóriáján belül még így is jónak mondható, viszont a grillezett húspogácsa mindent vitt, a zöldség szekcióból pedig a rendkívül erőteljes kaprosságával és kellemes savanykásságával az uborka nagyon nagy telitalálat volt, ahogy a szószok közül a szintén erőteljes mustár is sokat dobott az ízélményen. Mindent összevetve egy abszolút nem várt, rendkívül kellemes csalódást okozott a burger, ami egy kiváló lezárása az amerikai burger mustráknak.

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr1714707516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása