Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Burger Mustra #157 - Yes, Chef!, Újkígyós

2019. június 26. - Csabi Konyhája

2016 elején családi vállalkozásként indult útjára az újkígyósi piac tőszomszédságában a Yes, Chef!, ahova nagyon régóta szerettem volna már én is ellátogatni a kezdetek óta, de valahogy sehogy se jött eddig össze. Pedig rengeteg jót hallottam, olvastam már róla és az ilyen-olyan díjak is tovább korbácsolták az előzetes várakozásomat, még ha az utóbbi időben olyan véleményeket is hallottam, hogy már nem olyan, mint régen... A hely megálmodója, Bánszki Dávid egyébként korábban Londonban szívta magába a tudást 3 éven át, mielőtt a saját étkező megnyitásába vágta volna a fejszéjét. dsc07052.JPG

Nemrégiben már volt egy meghiúsult kísérletem, amikor felkészületlenül a hétfői zárva napon próbálkoztunk, de most egy zenekari próbáról hazafelé menet sikerült végre beiktatni egy megállót az egyébként nagyon hangulatos környezetben található Yes, Chef!-nél. Kint jópofa raklapbútorok fogadtak és belül is jópofa, egyszerű design, valamint egy vidám, kedves személyzet fogadott. Korábban nem készültem fel a választékból, így kissé meglepetésként ért, hogy lényegében egy alap burgert lehet további feltétekkel, illetve szószokkal a saját elképzelésünk szerint variálni. Nem bonyolítottuk túl a dolgot, a buci, házi szósz, jégsaláta, paradicsom, savanyú uborka, húspogácsa, hagymalekvár, sajt összeállításon felül bacont kértünk még a burgerbe. 120g és 180g lehetőségek közül pedig a nagyobb hús mellett tettük le a voksunkat. Az ára így 1400+200 Ft a bacon miatt, ami korrektnek mondható, bár vidéken még biztos van, aki megrökönyödik ettől. Kértünk még sültkrumplit is háziszósszal (400.-), ez utóbbi egyébként egy aioli szószt takar. 

Kint foglaltunk helyet és a várakozás közben egy tök jó házi limonádét iszogattunk, amit mondjuk helyben fogyasztásnál és a honlap tanúsága szerint fenntartható vendéglátóhely emblémával furcsamód műanyag pohárban kaptunk. A hamburgerek kisvártatva meg is érkeztek saját emblémás papírtálcákon és hát bizony igen jól mutattak. Mondjuk első ránézésre nekem a zsemle kicsit soknak, vastagnak tűnt, és sajnos a steak burgonya sem több egy tök átlagos mirelitnél. 

A burger ízre és adagra is jelesre vizsgázott. A bacon hangsúlyossága számomra mindig nagyon nagy plusz pont és az édeskés hagymalekvár is nagyon jól teljesített. A húspogácsa is abszolút rendben volt, minden egyes harapásnál ömlött belőle a szaft, úgyhogy nem igazán ajánlott séta közben az elfogyasztása. Az aioli szósszal sikerült kicsit a krumplit fogyaszthatóvá tenni, de amúgy nálam így ebben a formában az "inkább nem" kategória. A burger finom volt és kiadós, bár felejthetetlen élményt azért nem okozott sajnos, pedig az előzmények és a nagy hírnév hatására azért vártam volna egy minimális katarzist. Ugyanakkor egy rossz szavam se lehet, hiszen mind a környezet, mind maga a hely, a kiszolgálás és a hambi is teljesen rendben volt, de semmi több, ami viszont ezen az igencsak túltelített palettán már talán kevés, vagy egy olyan burger fannak mint én, nem feltétlenül ugorja meg az ingerküszöbét. Mert azért van itt Békés Megyében nekünk egy Grebb és egy Stop! Burger is, és ezeken a helyeken valahogy mindig megkaptam azt a bizonyos pluszt, amit mindig keresek. Ha legközelebb újra Kígyóson járok, talán kipróbálom a porchettát is, ami a burger mellett a másik főszereplő az étlapon.

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr4314903430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása