Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Burgerito - a legjobb, ami egy hamburgerrel történhet tortilla lapba tekerve

A Don Pepe legújabb őrülete új szintre emeli a burgerezés élményét!

2019. augusztus 05. - Csabi Konyhája

Néha már komolyan bajban vagyok a bevezetők írása közben, hiszen nem szeretném mindig magamat ismételgetni, de néha mégis kénytelen vagyok. Itt egy újabb hónap, a Don Pepe pedig megint csak nem fukarkodik az újabb őrült gasztronómiai hősköltemények terén. Amibe első látásra beleszerettem, az nem is lehetett más, mint egyik nagy kedvencem, a tekercsek ételcsoporton belüli egyik legújabb fejlesztés, ami ismételten egy elég extrém összeházasítás, nevezetesen a bur (ge) rito. Ez pedig annyit jelent, hogy jelen esetben a hamburgerből született egy már első ránézésre és első olvasatra is parádés tekercs, vagy ha úgy jobban tetszik, burrito variáns. (1980.-)

dsc07231.JPG

A békéscsabai egység volt ezúttal a helyszín, ahol a helyre jellemző, a szokásostól eltérő, de számomra abszolút szimpatikus körítéssel érkezett asztalunkhoz a mű, ami már ránézésre is igencsak tekintélyt parancsoló. Kicsit bajban is voltam, hiszen múltkor kicsinylettem, most viszont egyértelműen óriási a tekercs, amibe a következő elemek kerültek: cheddar sajtszósz, jégsaláta, paradicsom, marhahús, cheddar, édesburgonya hasábok, bacon kockák, rántott hagymakarikák 

dsc07228.JPG

Gyorsan lelövöm a poént: ez bizony egy újabb hibátlan alkotás lett. A katarzis ugyan már előre borítékolható volt, hiszen maga az ötlet és a leírás alapján az egész összeállítás parádés. Szerencsére a kivitelezés is hibátlan, a múltkor már dicsért személyzetnek pedig ezúton is jár a piros pont. A kiválóan pirított tortilla lapba halmozott finomságok egy olyan ízkatarzist alkotnak, hogy azt tényleg nehéz szavakkal leírni. A hambihús és a bacon egy igazán gyilkos párost alkot, ami mellett az édesburgonya és a hagymakarika duója megadja a kegyelemdöfést. Ez a Don Pepe legfinomabb burgere, ami valójában tekercs, haha. ŐRÜLET! Én egész biztosan állandóvá tenném ezt is, illetve sok érdekes variálási lehetőséget látok benne, több ilyen burger tekercs variánssal is elő lehetne rukkolni, hiszen számomra sokkal érdekesebb, ízletesebb mint sok klasszikus burger manapság. Ráadásul nem utolsósorban igen laktató is egy ilyen műremek elfogyasztása, így aztán egyértelműen jár az ötös osztályzat! A hónap abszolút kihagyhatatlan alkotása!

dsc07232.JPG

dsc07235.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr5914992124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása