Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Bajnokok reggelije, avagy egy igazán ütős omlett variáns

Ezt elfogyasztva garantált a délig tartó lendület!

2019. augusztus 22. - Csabi Konyhája

Az igazat megvallva, ezt a receptet már többször is elkészítettem korábban és annyira bagatellnek gondoltam, hogy eszembe se jutott cikket írni róla, de aztán szöget ütött bennem a felismerés, hogy attól, hogy még valami pofonegyszerű, miért ne oszthatnám meg másokkal is? Én amúgy is nagy híve vagyok az egyszerű de nagyszerű recepteknek, így aztán tessék, íme egy igencsak ütős omlett verzió, amit reggelire, vagy akár ebédre is bátran lehet fogyasztani, a totális jóllakás garantált!

dsc07267_1.JPG

Pont a napokban sikerült beszereznem jófajta szeletelt füstölt császárszalonna csíkokból egy komolyabb adagot,  ami most eléggé kapóra jött, de korábban sima vákuumcsomagolt szeletelt baconnel is remek eredményt értem el. Ezek megpirításával kezdtem a műveletet, egész pontosan 3 szeletet, a könnyebb kezelhetőség végett félbevágott állapotban. Körülbelül egy percig pirítottam, majd megfordítottam a szeleteket és igyekeztem óvatosan feltörni és elhelyezni a szám szerint 5db tojást, mintha tükörtojást csinálnék. Sóztam, illetve borsoztam és némi reszelt sajtot is eloszlattam a tojásokon. Ennek mennyisége abszolút ízlés dolga, ahogy a sajt fajtája is, én most füstölt goudát használtam. Kipróbáltam már medvehagymával és a nagy kedvencemmel, friss korianderrel is ezt a receptet, nehezen tudnék dönteni, hogy melyik ízlett jobban, és akkor most megszületett a harmadik verzió is, friss bazsalikommal. Én azért eléggé felaprítottam, de ezt persze megint csak nyugodtan lehet saját szájíz szerint variálni.

dsc07260.JPG

dsc07261.JPG

Általában érzés szerint szoktam a félbehajtás műveletét megkezdeni, most azért a leírás miatt figyeltem az órát is és valahol 4 perc elteltével történt meg a művelet. Egyébként végig közepes hőfokon folytak a munkálatok. A serpenyő közepére húzva még körülbelül egy percet túlóráztam, majd egy tányérra tessékeltem az elkészült remekművet, amit persze további sajttal vagy újabb fűszerezéssel is lehet még variálni, én a félbevágást követően csupán az egyik felet egy jó kis Burning Angel-féle BBQ szósszal kentem meg alaposan. Azt kell mondanom, hogy bazsalikommal is nagyon menő lett az ízvilág, a három zöldfűszer három teljesen más karakterű végeredményt hozott, mindegyik másképp lett kiváló. Egy ilyen brutál adag elfogyasztása, főleg ha még kenyeret is eszünk mellé, bizony egy igen komoly főétkezéssel is felér. 

dsc07263.JPG

dsc07268.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr1115019098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

élhetetlen 2019.08.22. 23:19:01

Pazar, de ezzel így nem bírnék. A kedvenc reggelim, egy tükörtojás, kiemelve, és a maradék olajon megpirítva egy szelet kenyér. (ha nagyon kicsi a kenyérszelet, esetleg duplázok, de akkor a tojást is). Tojás rá a kenyérre, só, bors, és mikor a sárgája ráfolyik a pirítósra, az csúcs. Tény, nem fogyókúrás.

Burgermeister 2019.08.23. 04:58:32

Sztem ettol inkabb bepunnyadas van. Ezt megemeszteni! Utos az biztos. Delig kiut.:)

Void Bunkoid 2019.08.23. 09:01:22

Ez nem omlett. Ez egy ham and eggs, csak behajtottad a tetejét.

Amúgy előre elnézést a kötekedésért, de ööö na, Ez pont egy olyan kaja "receptje", csak elég tautologikusan no meg némi szolid termékelhelyezéssel kísérve, amit BÁRKI (de tényleg bárki, még aki egyáltalán nem tud főzni, az is tud tükörtojást sütni) simán megcsinál reggelire, csak nem kérkedik vele. Ennyi erővel arról is írhattál volna tutorialt/blogposztot, hogy hogyan kell felkapcsolni a villanyt vagy kinyitni a vízcsapot.

Csabi Konyhája · http://csabikonyhaja.blog.hu 2019.08.23. 09:14:02

@Burgermeister: hahahaha, amúgy igen, van benne valami.... :)))) de én már megtanultam, hogy le kell küzdeni a kajakómát haha, persze nem mindig sikerül...

Csabi Konyhája · http://csabikonyhaja.blog.hu 2019.08.23. 09:17:42

@Void Bunkoid: hát pedig hidd el, sok ember számára nagy dolog ez, illetve sokaknak a konyhai tudása tényleg egyenlő a nullával. és ezt most nem lenézően írom, hanem ez az igazság és amúgy meg bár azért nem feltétlenül az ilyen kőegyszerű recept leírások a jellemzőek, de néha vannak/kellenek ilyenek is és a visszajelzések alapján van is rá igény, de persze elfogadom azt is, ha valakinek ez nem jön át. :)

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.hu/ 2019.08.23. 12:55:00

Na, ettől biztos gyomortöffenésem lenne... :)
.
GYOMORTÖFFENÉS
.
Gyomrod gyenge, szegény kölyök?
Lecsapnak rá szaftpörölyök!
Majonézes ürücupák
Bélben bolyhot kócol, pupák!
Darálthúsba abált fűszer?
Nem kell ide csodaműszer
Meglátni, hogy bélrendszered
Koleszterin-tusban fered.
Pörctömbök és disznóteper-
-tők hada a földre teper.
Zsírzuhanytócsamaradvány,
Melyben halsz, mint egykor Radvány
Erdejében Bárczi Benő!
Bár, ha fejed lágya benő
Addigra, és pacallevest
Sose eszel (tán csak kevest),
S nem zabálsz több tokaszalon-
-nát, s fenyőről zselés szalon-
-cukrot, s nem lesz többé nasi:
Gyógyulhat a gyötört hasi!
Megoldás a léböjt, meg a
Létmódváltás: Legyél vega!
(Léböjt?! Vega?! Nekem tú’sok!
Öljetek meg szaftos húsok!!!)
.
illusztrálva:
fradyendre.blogspot.com/2011/09/gyomortoffenes.html

Csabi Konyhája · http://csabikonyhaja.blog.hu 2019.08.24. 08:13:58

@Frady Endre: hahahahaha, ez nagyon nagy! köszönöm! :))))