Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Sütőben sült sajtos-túrós tészta

Ütős egyesítése a két tésztafélének

2019. szeptember 19. - Csabi Konyhája

Egyik ősrégi receptemet poroltam le a legutóbbi rakott brokkolis tészta fantasztikumán felbuzdulva és még én magam is meglepődtem, hogy a blogon nem találtam a szóban forgó ételről feljegyzést. És bár én magam se emlékszem, hogy mikor készítettem el utoljára, azért annyira nem kellett megerőltetnem magam, hogy eszembe jussanak a lépések, hiszen alapvetően két pofonegyszerű tésztaétel egyesítéséről van szó, a végeredmény viszont magáért beszél. Szereted a túrós csuszát? És a sajtos tésztát? Na, akkor ezt ki kell próbálnod!!!

dsc07323_1.JPG

25dkg füstölt főtt császárszalonnát és 20dkg füstölt mangalica zsírszalonnát 10 perc alatt gyönyörű szép pirosra pirítottam. A közben megfőzött 500g tésztát (én fusillit használtam) jó alaposan elkevertem a szalonnás zsírban, majd jöhetett 500g túró, amivel szintén jó alaposan összeforgattam. A tésztát nem kell vajpuhára főzni, hiszen a sütőben még úgyis túlórázni fog. 3dl tejfölt elkevertem egy tojással és ezt is a tésztához öntöttem, egy kiadós keverést követően pedig 15dkg reszelt trappista is csatlakozott, majd egy kiadósabb sózást és egy alapos tarkaborsos tekerést követően még jó alaposan újrakavartam a mennyei tésztás alapot és egy vékonyan (olajjal agy vajjal) kikent  tepsibe öntöttem. Ismét sóztam és borsoztam mielőtt beborítottam volna 25dkg trappista sajttal, amire még némi szerecsendiót is reszeltem. Előremelegített sütőbe toltam, és max hőfokon 30-35 perc alatt szép aranybarnára pirítottam.

Az ilyenkor szokásos 20 perces pihentetést követően pedig felszeltem, tálaláskor pedig még némi tejfölös kenés és kapros szórást követően neki is álltam a falatozásnak. A jól megszokott ízvilág fogadott, kellemesen szalonnás túrós-sajtos tészta, amin különösebben nincs is mit magyarázni, pontosan azt nyújtja, amire előzetesen számítani lehet. Egyszerre tölti el az embert a kellemes retró érzés, miközben mégis egy újfajta élményt is nyújt. Hiperegyszerű és mégis nagyszerű kis recept ez. (6 adag)

dsc07324.JPG

dsc07322.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr415067710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása