Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Az 5. Bamba Marha Burger Bar nyitotta meg kapuit az Astorián!

A névadó burgert teszteltem le, ami nemrég egy nemzetközi versenyen díjat is nyert

2019. október 18. - Csabi Konyhája

A nagy kézműves burger forradalomra már lassan csak egy régi szép emlékként gondolunk vissza és sajnos sok igen ígéretes koncepcióval, frenetikus burgerekkel operáló szimpatikus helynek sem sikerült túlélnie a kritikus kezdeti éveket és/vagy tartani a megkezdett szintet és sokszor bajban vagyok én is ma már, ha valaki tanácsot kér tőlem, vagy esetleg a fővárosi kedvenceim felől érdeklődik. Persze ezzel nem azt akarom mondani, hogy ne lenne jó, kiemelkedő burgerező Budapesten, de míg korábban azonnal soroltam a neveket, ma már nem biztos, hogy a számolásnál szükségem lenne a másik kezemre is. A Bamba Marha kétségtelenül nem csak ennek az egész mozgalomnak a nagy túlélője, de egyértelmű zászlóvivője is, hiszen nemrégiben már az 5. éttermét nyitotta meg a Jancsa Jani burgerpápa nevével fémjelzett lánc az Astorián. Már csak a lokáció miatt is egyértelműen sikerre és folyamatos teltházra ítéltetett az új egység, ami talán kissé megmosolyogtató módon (igaz nem az első alkalommal már de) épp egy nagy multi tőszomszédságában, a Burger King mellett nyitotta meg kapuit. Kicsivel több, mint egy évvel ezelőtt bambultam utoljára, úgyhogy ideje is volt, hogy újra meglátogassam valamelyik egységet, ami nem is lehetett más, mint a legifjabb láncszem.

dsc07576.JPG

A külső és a belső kép is tartja magát a már jól ismert jellegzetes Bamba style-hoz. A névadó Astoria Burger (2090.-) volt a már előzetesen kiszemelt áldozat, ami kizárólag ebben az étteremben kapható és érdemes tudni róla, hogy nemrégiben egy salzburgi nemzetközi versenyen második helyezést ért el, csupán néhány ponttal lemaradva a dobogó legfelső fokáról. Köretként egy nagy adag édesburgonyát, hozzá pedig két új szószt, nevezetesen Bamba BBQ-t és francia remuládot kértem. A várakozási időt pedig egy jó kis söröcske kortyolgatásával töltöttem ki. A rendkívül gördülékenyen pörgő személyzetet kedvesség és pozitív kisugárzás jellemezte, így aztán összességében pozitív előjelekkel vártam, hogy kézhez kapjam a menümet.

dsc07585.JPG

dsc07574.JPG

Az az igazság, hogy ez a burger mentes az extrém kilengésektől, sokkal inkább egy rendkívül egységes, harmonikus képet mutat, pontosan, amit elvárhat az ember egy versenyburgertől, hiszen egy ilyen eseményen a legtöbb esetben sokkal inkább cél egy erős egység létrehozása mint a sokkoló extremitás. Ez a burger pontosan azt nyújtja, amit a leírtak alapján elvárhat az ember. Egy rendkívül tisztességes sajtburger a szokásostól eltérő mennyiségű és ízvilágú hagyma adaggal. Mert hogy a már jól ismert és szeretett kiváló minőségű buciba a szintén régi favorit húspogácsán kívül az összeállítás két tartópillére az olvasztott fehér cheddar és a rendkívül menő vörös cheddar sajtchips kombója, valamint a karamellizált hagyma és grillezett/marinált újhagyma igencsak ízletes duója. Ezen kívül még egy spéci koreai majonéz teszi teljessé ezt az alapvetően egyszerű, de néhány csibészes fordulatnak köszönhetően mégis kellemesen különleges ízvilágú burgert.

A szószok közül a BBQ szósz nálam csak „oké” kategória, de a másik, a francia remulád viszont abszolút nekem való, erőteljes ízbomba, amiből szinte üvölt a tárkony és engem azonnal fanatizált. Ottlétem alatt folyamatosan váltották egymást a hazai és külföldi vendégek, mintha mindig is ide jártak volna, a Bamba Marháról pedig nem először kell elmondanom azt, hogy a főváros megkerülhetetlen és vitathatatlanul egyik legjobb, abszolút szerethető, sokszínű burgerező lánca, aminek éttermei különböző sajátosságokkal, csak az adott helyre jellemző specialitásokkal várják a betérő burger fanatikusokat.

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr4615229412

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ILS2 2019.10.31. 17:25:36

Szia Csabi!

Én azért kíváncsi lennék a véleményedre,h szerinted melyek a legjobb burgerezők Budapesten a Bamba Marhán kívül. :)

Csabi Konyhája · http://csabikonyhaja.blog.hu 2019.11.04. 14:53:15

@ILS2: Szia! Három évvel ezelőtt csináltam egy TOP15 cikket fővárosi burgerezőkkel, mondjuk az már több okból sem releváns így 2019 végén, de ahogy ezt a cikk elején is írtam, sok bezárt egykori kedvenceim közül, szóval eléggé bajban lennék ha megint egy ilyen cikk írásába vágnám a fejszém.... :)
süti beállítások módosítása