Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Egészséges és nagyon zöld, extrém ízvilágú krémleves

Van benne kelkáposzta, spenót, barna rizs és csicseriborsó is

2019. május 24. - Csabi Konyhája

Az utóbbi idők mostoha időjárása jó alapot biztosított valami jó kis ütős krémleveshez, ami a testet és lelket egyaránt megmelengeti. Ezúttal egy igen extrém egyveleget sikerült összehoznom, a végeredménnyel kapcsolatban pedig én magam se voltam teljes biztos előzetesen, hogy milyen is lesz, de mint…

Tovább

Egészben sült marhanyak

Egyszerűen elkészíthető szaftos finomság

Nagy rajongója vagyok a barbecue műfajnak, aminek egyik alap tétele, hogy alacsony hőfokon sokáig készül a hús. Én most ugyan nem BBQ műfajban, de az előbbi elvet szem előtt tartva fogtam neki a hússütésnek úgy, hogy korábban még nem próbálkoztam nagyobb húsdarab egészben sütésével. Mivel igen sok…

Tovább

Mákos tejberizs aszalt vörösáfonyával

Ellenállhatatlan finomság, akár vendégvárónak is tökéletes pohárdesszert

Nem sűrű vendég ezen a blogon az édesség, de van az úgy, hogy kedvem támad nekem is alkotni valami finomat, különlegeset ebben a műfajban is. Nyilván nem vagyok vele egyedül, de gyerekkori nagy kedvencem a tejberizs, amit aztán én magam is milliószor elkészítettem a hagyományos módon és eddig sose…

Tovább

Új néven és új helyszínen tért vissza az alkoholos fagyi

Ezentúl festői környezetben hódolhatunk az extrém ízvilágú jeges élvezetnek

Tavaly nyáron én magam is kitörő lelkesedéssel számoltam be a hazai gasztro paletta egyik új őrületéről, az alkoholos fagyiról, most pedig örömmel jelenthetem be a diadalmas visszatérést, ezentúl IceShot néven és az eddigi lokációhoz képest egy sokkal inkább fagylalt kompatibilis helyen, a Fővám…

Tovább

Tőkehalfilé indiai fűszeres mártásban

Különleges ízvilág és brutális erő faktor

Megihletett ez a nem túl kedves május közepi időjárás és valami erőteljes ízvilágú pikáns őrületet akartam készíteni ezúttal halas / indiai témakörben, amihez lényegében minden hozzávalót meg is találtam a hűtőben illetve a fűszerek között kutakodva. A végeredmény mondjuk még engem is meglepett,…

Tovább