Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Dupla teszt a gyöngyösi Steakpalotában

Egyik szemem sír, a másik nevet

2019. szeptember 30. - Csabi Konyhája

A gyöngyösi Steakpalota egyfajta kultikus helynek számít a városban és nemrég új helyre is költözött, viszont mivel a régiben nem jártam, így azzal összehasonlítani nem tudom. A jelenlegi lokáció viszont egészen parádés, hiszen úgy van közel a városközponthoz, hogy közben mégis egy félreeső kis…

Tovább

Sütőtökös, spenótos, babos lencsekrémleves

Ütős és igazán különleges ízvilágú finomság

A hűvösebb idő beköszöntével azonnal fellobbant bennem a krémlevesekkel kapcsolatos határtalan fanatizmusom és már rögtön az elején elhatároztam, hogy valami igazán különlegeset, ütőset szeretnék alkotni. Nagy kedvenceim és egyik fő specialitásom közé tartozik a sütőtökkrémleves, amit rendre el is…

Tovább

Burger Mustra #159 - Bystrická Klubovňa, Besztercebánya (SK)

Egy hibátlan burger élmény festői környezetben

A nemrégiben tett kis szlovák körtúra keretein belül az első megálló Besztercebánya volt, ahol a mesésen szép főtéren tett séta alkalmával azonnal megakadt a szemünk a szóban forgó egységen, aminél impozánsabb épületben, egész pontosan egy barbakánban kialakított éttermet nem nagyon láttam még. A…

Tovább

Sütőben sült sajtos-túrós tészta

Ütős egyesítése a két tésztafélének

Egyik ősrégi receptemet poroltam le a legutóbbi rakott brokkolis tészta fantasztikumán felbuzdulva és még én magam is meglepődtem, hogy a blogon nem találtam a szóban forgó ételről feljegyzést. És bár én magam se emlékszem, hogy mikor készítettem el utoljára, azért annyira nem kellett megerőltetnem…

Tovább

Hortobágyi tortilla tekercs a Don Pepe szeptemberi újdonsága

Egy igazán ütős újraértelmezése a tradicionális finomságnak

A Don Pepe tekercsek nagyon nagyot mennek egész évben és a hónapról hónapra megújuló összeállítások szinte kivétel nélkül azonnal mindig nagy kedvenceim lesznek, és valahol előre borítékoltam ezt szeptember hónapra is, hiszen egyik nagy kedvencem, a hortobágyi palacsinta került az újraértelmezés…

Tovább