Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Botrányos fércmunka lett a Don Pepe havi burgere

A hangzatos összeállítás a valóságban teljesen más képet mutat

2020. január 27. - Csabi Konyhája

Korábban már többször kifejtettem értetlenségemet azzal kapcsolatban, hogy mennyire furcsák a minőségi ingadozások a Don Pepénél, hiszen egy franchise lényege az lenne, hogy az adott étel, mindig, minden körülmények között ugyanolyan legyen. Persze apró eltérések lehetnek, sőt, még akár izgalmasnak is nevezhető, de amikor konkrét alapanyagok maradnak ki, vagy a megnevezetthez képest valami teljes mással próbálják hülyének nézni a kedves vendéget, arra egyszerűen nincs magyarázat. Pedig alapvetően én szeretem a Don Pepét és az ott kapható ételek, de az ilyen szintű hektikusság sajnos egyre inkább csorbítja lelkesedésemet. Jelen esetben a hónap extra burgerével jártam úgy (a Gépmadár utcai egységből rendelve), hogy eddigi Don Pepés teszteléseim abszolút negatív csúcspontja lett, annyira botrányos volt az egész! Szerintem épp elég az alábbi képre csak ránézni, de az szépen kivesézem, hogy mi is volt itt a baj!

page_2.jpg

Először is, íme papíron, hogy mi volt az elképzelés: buci, céklás BBQ szósz, paradicsom, lilahagyma, rukkola, őzhúspogácsa, füstölt mozzarella, főtt-füstölt vaddisznó sonka, szarvaskolbász, mascarpone, pirított hagymachips, céklás BBQ öntet és DP burgonya és mindez 2890 ft-ért!

dsc08034.JPG

dsc08035.JPG

A buci sosem volt a Don Pepe erőssége, bár az idők során azért sikerült valamit javulni, úgyhogy ezt most külön nem emelném ki, olyan volt amilyen. A kicsomagolásnál mondjuk én már rögtön nevettem kínomban olyan borzasztóan nézett ki az egész és rögtön kiszúrtam a fertelmes felvágottat és a kamu kolbász szalámit, mindkettőt rühellem, akkor meg főleg, ha nem is lenne helye az összeállításban. Na de ne is szaladjunk ennyire előre, menjünk csak szép sorban! Amúgy ilyen kinézetű burgerrel legutóbb egy törökszentmiklósi útszéli büfénél találkoztam, de az legalább finom volt és mondjuk negyed-ötödennyibe került...

dsc08039.JPG

dsc08037.JPG

Szóval alulról rögtön hiányzott a céklás BBQ szósz, a paradicsom-lilahagyma-rukkola triója viszont a helyén volt, az összeállítás egyetlen olyan pontja, ami egyezett a leírtakkal. Merthogy nem volt itt semmilyen őzhúspogácsa, ez ugyanaz a standard Don Pepe szárazra sült húspogácsa volt, az hétszentség! És itt még nincs vége. Füstölt mozzarellának nyoma sem volt, ahogy mascarponet se se nagyon találtam a zsemlében. Főtt-füstölt vaddisznó sonka? Hogy micsoda??? Tessék??? Ez a gépsonka vagy micsoda, ami ott éktelenkedett a húspogácsán, az lett volna az? Na ne már! Szarvaskolbász? Hol??? Jó ismerője vagyok a szarvaskolbásznak és ennek semmi köze nem volt hozzá. Ez egy sima standard bolti kolbász volt, amit én inkább szaláminak hívok, mert nálam ez nem kolbász. Nem kell nagy szakértőnek lenni ahhoz, hogy már színre megmondja az ember, meg eleve a vadhúsnak van egy jellegzetes íze, amiből jelen kompozícióban semmi, de tényleg SEMMI nem volt jelen semmilyen formában. A pirított hagymachipsből körülbelül négy morzsányit sikerült beletenni a burgerbe, de azt is csak kép alapján azonosítottam be, mert evés közben fel se tűnt a jelenléte. Cserébe került bele gazdagon jégsaláta és néhány csepp cheddar szósz, amikről amúgy szó sem volt eredetileg. Ennyi. Röhej.

dsc08040.JPG

Én azt érzem, hogy a kedves "szakácsnak" minden frusztrációját sikerült ebbe a műbe belepakolnia, de én nekem legyen bármilyen szar napom, ilyet biztos nem adtam volna ki a kezeim közül. Nem szokásom ételt kidobni a kukába, de ezzel legszívesebben azt tettem volna. A Don Pepe burgonyáról és a céklás BBQ öntetről szerintem már nincs is értelme értekezni mindezek fényében. Borzasztó pipa voltam és vagyok még most is, ez egyszerűen gyalázat és a vevő teljes hülyének nézése! És megint az a durva, hogy egy másik blogon meg pont azt néztem előzetesen, hogy ez igen, milyen szépen sikerült teljesíteni a leírtakat illetve a promo fotón látottakat. Hát nálam ez marhára nem sikerült, még egy rossz próbálkozásnak sem nevezném. Gyalázat. TE VADÁLLAT! BURGER, vagy inkább jelen esetben: TE HÜLYE ÁLLAT! EZT JÓL MEGSZÍVTAD BURGER

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr6515428890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása