Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Nagyon vagány tavaszias tekercs a Don Pepe havi ajánlata

Ezúttal a ház salátája lett feltekerve

2020. május 13. - Csabi Konyhája

Ezt egyszerűen nem lehet megunni! Hónapról hónapra lankadatlan kíváncsisággal várom az újdonságokat, és ugyan nem mindig kapom fel egyből a fejem, de szerencsére elég sűrűn sikerül betalálni ezekkel a meg-megújuló havi tekercsekkel a Don Pepe akciós kínálatában. Első olvasatra ugyan nem éreztem, hogy elkapott volna a legyőzhetetlen vágy a szóban forgó tekercs kapcsán, de azért nem hagyhattam ki a ház salátájának számító DELLA CASA tekercsesített verzióját. (2180.-)

dsc08460.JPG

A békéscsabai egységből rendeltem az összeállítást, ami mellé most egész hónapban jár ajándékba egy alkoholmentes, citromos Radler a Sopronitól. A csomagolásból kibontva elég szimpatikus látványt nyújtott a tekercs, jól láthatóan kellő pirítást kapott a torilla lap, miután a következőkkel pakolták tele, majd feltekerték: cheddar sajtszósz, jégsaláta, sonka, főtt tojás, bacon, tartár, trappista sajt

dsc08456.JPG

Valami egészen tanítanivaló módon, szép egyenletesen lettek eloszlatva az összetevők, ráadásul nagy örömömre a bacon is jó ropogósra lett sütve mielőtt az illusztris társaság közé került. A kellő mennyiségű sajtnak hála végig ott dolgozik az ízvilágban a jégsalátával és a cheddar sajtszósszal együtt, a főtt tojás és a tartár kombója pedig a szintén bőkezűen adagolt sonkával együtt kimaxolja az ebben a tekercsben rejlő lehetőségeket. Egy egészen harmonikus ízvilágot sikerült ezúttal megalkotni, ahol minden egyes összetevő kiveszi a részét a végső ízélmény kialakításában. Nem csak ízre, de adagra is abszolút rendben van a tekercs, így aztán most bizonyítást nyert az is, hogy bár nagyon szeretem a harsány ízeket, őrült keveredéseket, de egy jól eltalált balansszal is bizony ugyanúgy el lehet varázsolni.

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr4415684778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Attilajukkaja 2020.05.13. 21:30:48

A Don Pepe tényleg jó! Én rendelni szoktam tőlük, de ez a tekercs se semmi.

Benikuty 2020.05.14. 16:23:42

A blogger a donpepe ügynöke?

Attilajukkaja 2020.05.14. 16:53:29

@Benikuty:
Lehet, de engem ez nem nagyon érdekel, mert a Don Pepe az utóbbi időkben tényleg nagyon jó.

Benikuty 2020.05.14. 20:12:59

@Attilajukkaja: Engem meg az nem érdekel, hogy téged mi nem érdekel :)
Kérdeztem valamit a bloggertől, és ha akar, válaszol. Ha az ügynökük, megértem miért megy el a szemlátomást nívótlan alapanyagok használata mellett. Gondolok itt a "sonka"-ra, ami nem sonka, a trappistára, ami nálunk nem sajt, csak annak látszik.

Attilajukkaja 2020.05.15. 10:07:50

@Benikuty:
Bocs, valamiért azt hittem, tőlem kérdezted, de már látom, hogy tévedtem.
Amúgy itthon is lehet kapni olyan trappistát, ami igazi sajt, csak nem a legolcsóbbat kell megvenni. Viszont egy ekkora tekercs 2180 Ft-ért nem egy rossz ár/érték arány, akkor sem, ha csak gépsonkával készül.

Csabi Konyhája · http://csabikonyhaja.blog.hu 2020.05.15. 11:14:45

@Benikuty: Nem vagyok a Don Pepe ügynöke, ha az lennék, már eltettek volna láb alól, haha. Ha kicsit visszább pörgetsz az oldalon, írtam már pár elég komoly oltást, ha az adott élmény ezt kívánta. Érdekes, hogy amikor lehúzom őket, akkor mindenki ujjongva tapsikol, amikor jót írok, akkor mindig kérdőre von valaki. Én úgy tartom igazságosnak, ha mindkettőről szó esik. :) Az meg, hogy ki milyen alapanyagot használ, egy teljesen jogos kérdés, csak akkor sajnos sokkal mélyebbre kéne ásni és sok ünnepelt helyről lehullhatna még a lepel. Elég csak arra gondolni, amikor egy burgert Angus hússal adnak el dupla áron és a hús még csak hírből sem ismeri az angust... stb.... stb...

Benikuty 2020.05.15. 15:42:01

@Attilajukkaja: Sajtért ide járok: Delice Product kft. a III. kerületben, eléggé képben vagyok, kösz. Gépsonka nem sonka, ebben a kategóriában olyan hogy jó ár-érték arány, számomra értelmezhetetlen. Te tudod nagyon jól, hogy nem nagyképűségből írom.

Benikuty 2020.05.15. 15:49:01

@Csabi Konyhája: Szar a májtól ott válik el, hogy ki, milyen alapanyagokat használ. Ez persze nem ennyire egyszerű, de az általam ismert konyhák piszkosul háklisak erre a kérdésre, és nem a METRO a fő beszállítójuk.
Ha ragaszkodom az igazsághoz, el kell mondanom, van olyan partnerem, aki szerint szarból is lehet várat, sőt az aztán a művészet! Hát, ő tudja... :(

Attilajukkaja 2020.05.15. 17:11:48

@Benikuty:
"Gépsonka nem sonka, ebben a kategóriában olyan hogy jó ár-érték arány, számomra értelmezhetetlen."
Próbálj meg prosciuttóból vagy Serrano sonkából, eredeti provolonéból vagy francia trappistából kihozni egy tekercset ennyiből. Nyilván nem sikerülne. Ezt próbáltam éreztetni. Van, aki csak 5000 Ft feletti szendvicset, hamburgert, tekercset (wrap a sznoboknak) hajlandó megenni. Szíve joga, de a Don Pepe nem ez a kategória. Attól még nagyon jó kajákat is csinálnak. Neked ez szar, másoknak meg ízlik.

Benikuty 2020.05.15. 17:36:19

@Attilajukkaja: Másold már ide, hol írtam, hogy a donpepe szart csinál! Köszönöm! (és ne csúsztass, mert nem áll jól!)

Attilajukkaja 2020.05.15. 17:57:54

@Benikuty:
"Szar a májtól ott válik el, hogy ki, milyen alapanyagokat használ."
Talán nem ezt írtad? Vagy nem az volt a kritikád, hogy a gépsonka nem elég színvonalas alapanyag? És szívesen.
Amúgy meg eldöntöm, hogy nekem mi áll jól. Én is köszönöm!

Benikuty 2020.05.15. 18:21:33

@Attilajukkaja: Nem válaszoltál arra, hogy hol neveztem szarnak a donpepe ételeit. Ellenben maszatolsz. Jó szokásodhoz híven.

Csabi Konyhája · http://csabikonyhaja.blog.hu 2020.05.15. 21:24:22

@Benikuty: hahaha, amúgy teljesen igazad van... amúgy fordítva is igaz: szuper, prémium alapanyogkból is lehet szart csinálni! ;)
Amúgy ti ismeritek egymást??? @Attilajukkaja Jól elvagytok.... :))))
süti beállítások módosítása