Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Burger Mustra #164 - Jamina Burger, Békéscsaba

Arany középút a strandos és a nagymenő kézműves burgerek között

2020. május 22. - Csabi Konyhája

Jogosan merülhet fel a kérdés 2020-ban az emberben, hogy vajon komolyan lát még valaki fantáziát egy újabb burgerező megnyitásában? Ugyan nem tisztem erre válaszokat keresni, de mivel az azért kijelenthető, hogy nagyjából több zár be, mint nyit, így valahol érthető a dolog, ráadásul Békéscsabának ezen része, nevezetesen Jamina nem igazán dúskál a gyorséttermekben. Ráadásul az elhelyezkedése egészen parádés, egy rendkívül forgalmas szakaszon, az Orosházi úti vasúti felüljáró lábánál, a körforgalomnál nyitotta meg kapuit a Jamina Burger tegnap és e jeles esemény apropóján én is tiszteletemet tettem egy teszt erejéig.

dsc08539.JPG

Előzetesen lecsekkoltam a kínálatot, meg azért a külcsín alapján is nagyjából sikerült belőni, hogy mire is számítsak, de azért mindig izgatottan várom, hogy milyen lesz a valóság. A hamburgereken kívül gyrosok, tortillák, szendvicsek, saláták és még pizzák is a kínálatot erősítik. A belső kialakítás egyébként nagyon szimpatikus, letisztult, egyszerű design és ez a narancssárga szín, mint fő irányvonal is abszolút nyerő. Kint 3 asztalnál is helyet lehet foglalni de a házhozszállítás is működik, míg leadtam a rendelést, igazából le is szűrtem, hogy a kiszállítás eléggé pörög. A pult mögött tevékenykedő kis csapat egyébként szimpatikus és kedves, valamint szemmel láthatóan mindenki igyekszik, de látszik még az is, hogy azért van még némi zavar az erőben és kicsit bele kell még azért mindenkinek jönnie, ki kell alakulnia a rutinnak, de hát minden hely elkezdte egyszer valahol...

dsc08540.JPG

dsc08533.JPG

A burgerek 950-től indulnak és az igencsak elvetemült extra burger a plafon 2190-ért, de annak még az összeállítását is durva elolvasni, illetve garantált instant koszorúér-elzáródás. Én a névadóra neveztem be, amibe azért szintén elég szépen belepakolnak minden jót. A zsemlébe két húspogácsa, sült sajt, szalámi, bacon, káposztasaláta, paradicsom, csemegeuborka, kígyóuborka, lilahagyma és házi szósz kerül, mindez pedig mindössze 1350 forintért. Mivel eléggé éhes voltam, gondoltam kipróbálok valami köretet is, és végül a sajtos hasábburgonyára esett a választásom +600 forintért.  

dsc08535.JPG

A burger egyébként ránézésre abszolút tisztességes képet mutatott. Az ízre és állagra is jól teljesítő édes buci korrekt pirítást kapott, aminek alsó felén ágyaztak meg káposztasalátával a két húspogácsának. A zöldség szekció nagyon jó érzékkel lett adagolva, bőkezűen, de nem agyatlanul telepakolva, ami azért kellett is a dupla hús mellé. A buci felső felére kent szósz is jól muzsikált végig és a bacon mellett a szalámi is egy jópofa különlegesség volt. A nagyon nagy plusz pont egyértelműen jár a pirított sajtért. Egyedül a húspogácsáért tudtam kevésbé rajongani, hiszen nekem ez kicsit szárazba hajló volt már és úgy igazából ízre sem volt semmi extra. Ettől függetlenül, mondhatni kellemes csalódás volt a burger, ami a strandos hambik retro világát idézi meg néhány modern fordulattal, mint például a coleslaw vagy a pirított sajt az összeállításban. Ez utóbbit pedig már csak azért is kiemelem, mert sok nagy(obb) nevű kézműves burgerezőben is lapka sajtot használnak, egy jó kis rostlapon pirított sajtnak viszont nincsen párja!

dsc08538.JPG

dsc08536.JPG

A sajtos krumpliért viszont ki kell osztanom egy fekete pontot, mert a tetejére "halmozott" sajt így, ebben a formában inkább hatott komikusnak, mint megnyerőnek. Én egész biztosan szórnék az alsóbb régióba is néhány csipettel, hogy jól összeolvadjon és tényleg mindenhol legyen némi sajt, ne csak a tetején. Amúgy maga a burgonya egy teljesen tisztességes minőségű, illetve jól megsütött krumpli volt, pedig én nagyon szőrös szívű vagyok ezen a fronton. Csak hát a sajtért tényleg kár volt. Mindent összevetve, nekem végülis egy pozitív csalódás volt a burger, ami ugyan nem egy csillivilli kézműves csoda, de a strandos, lakókocsis mikróburgerek szintjénél mégis jóval feljebb helyezkedik el. Későbbiekben nem kizárt, hogy az étlap többi szereplőjét is bevizsgálom, mert összességében egy szimpatikus kis étkezdét ismertem meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr9315710742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása