Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Grillkolbászos, tojásos lecsó

Egyszerűen és gyorsan elkészíthető, megunhatatlan finomság

2020. augusztus 10. - Csabi Konyhája

Már számtalan formában szerepelt itt a blogon valamilyen lecsó, kezdve a nálam nagy alapvetésnek számító tarhonyás verzió, de csináltam brutál csípős csirkemájas, vagy egészen extrém padlizsános lecsót is. Most, a tomboló nyár kellős közepén ismét lecsófőzésre adtam a fejem és egy mondhatni pofonegyszerű összeállítást dobtam össze, a végeredmény viszont  összességében így is egészen elképesztően finom lett. Tipikus "megúszós" étel, mondhatni...

dsc08914.JPG

Jó szokás szerint 2 jó nagy fej apróra kockázott vöröshagymával (54dkg) indult a művelet, amit egy evőkanálnyi felolvasztott sült zsíron egy 10 perces hőkezelésnek tettem ki, sűrű kevergetések közepette. Csupán sóztam és borsoztam, majd a jelzett idő leteltével 270g felkarikázott sajtos grillkolbász is csatlakozott a hagymás alaphoz. Nem szándékom különösebben reklámozni, de számomra teljesen pozitív csalódás volt a SPAR ezen terméke! :) 

Öt perccel később már 50dkg felkarikázott lecsópaprika is a lábosba került 2 gerezd (20g) reszelt fokhagymával együtt. Ismét egy öt perces kevergetés, kavargatás következett és végül 50dkg felkockázott paradicsom is hozzáadásra került 2tk édes őrölt pirospaprikával együtt. Időnként megkeverve, közepes hőfokon rotyogtatva negyed óra múlva ismét sóztam, borsoztam és 1tk őrölt paprikával is meghintettem még és gyakori kavargatás közepette, újabb negyed órával később már csak a felvert tojásokat (6db) öntöttem hozzá, majd ízlés szerinti ideig történő kavargatást követően, amíg kicsit megszilárdul a tojás, már készen is van a mennyei lecsó! 

dsc08906.JPG

dsc08910.JPG

Most önmagamhoz képest egy kicsit visszafogottabb, kevésbé harsány ízvilágú fogás született, de panaszom így se lehetett rá. Nálam nagyon jól működött ez a grillkolbászos párosítás is és tényleg viszonylag kevés időráfordítással egy nagyon jó kis laktató ételt készíthetünk. (3 adag)

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr2516119898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

élhetetlen 2020.08.12. 00:39:57

Szép, és biztosan finom is. Egy másik lecsó, ami talán annak sem nevezhető, a mai kajám. Kaptam egy hatalmas patisszont, de akkorát, hogy csak a fele fért bele a legnagyobb serpenyőmbe, a másik fele szeletelve a mélyhűtőbe került. Már a hagymával sem cicóztam, csak egy kis füstölt szalonnát sütöttem alá, megpároltam a patisszont, és csak két paprikát és két paradicsomot kapott ízesítésnek. Nagyon jó lett. Szoktam lazítani a lecsót patisszonnal, cukkinivel, tökkel, de most ez lett a főszereplő.

Boar. 2020.08.12. 09:15:32

Legközelebb várnánk a "zsíros kenyér hagymával" c. receptet, hátha valaki még nem ismeri...
süti beállítások módosítása