Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Burger Mustra #166 - AZUL Hotel & Restaurant, Simony (SK)

Profi burgerezőket megszégyenítő ízorgia és mesteri tálalás!

2020. augusztus 26. - Csabi Konyhája

A múlt hétvégén volt szerencsénk végre egy fesztiválon zenélni Szlovákiában, ahova már előző este megérkeztünk és elfoglalva szállásunkat az AZUL Hotelben még gondoltuk eszünk-iszunk valamit, hiszen a recepción megnyugtattak, hogy hajnal 1-ig nyitva van az étterem. Ehhez képest szinte halálra sápadt szegény személyzet, amikor 21:30-kor megjelentünk és a kezdeti jól látható szívrohamot leküzdve kedvesen informáltak, hogy fél óra múlva zárnak. Na, nem is teketóriáztam sokat, gyorsan kértem is egy korsó helyi sört, az étlapot kinyitva pedig azonnal megakadt a szemem a burger szekción, a 3 opcióból pedig jó szokásom szerint maradtam a Bacon Burgernél.

dsc09045.JPG

Az étterem egyébként minden nemében felső kategóriásnak számított, a belső kialakításban pedig abszolút a modern, letisztult elemek domináltak. Az étlapon egyébként elég pofás előételek, csirkés főételek, steakek és pizzák szerepeltek még. Nem igazán tudtam, mire is számítsak, de mivel korábban már jó néhány rendkívül pozitív hoteles burger élményem volt, így aztán azért bíztam a legjobbakban. Különösen a közeli zárás miatt picit félő volt, hogy milyen burgerek kerülnek majd az asztalunkra, de persze egy magára valamit is adó konyha a nyitás utáni első percben és a zárás előtt is ugyanazt a minőséget produkálja.

dsc09053.JPG

dsc09054.JPG

A kisvártatva megérkező hatalmas fa vágódeszkán kialakított csodás kompozícióra viszont egyáltalán nem voltam felkészülve. Főleg ebben a helyzetben külön dicséretes, hogy nem egy összegányolt valami érkezett, hanem egy tényleg párját ritkító, rendkívül jó érzékkel megalkotott összeállítás került megkomponálásra, aminek a részét képezte nem túl szokványos módon pár szem popcorn is! A burger kellően méretes volt és jól nézett ki, a krumpli semmi különös, de egynek elment, viszont az a szósz... Na arra nehezen találom a szavakat. Valami BBQ szósz féleség lehetett, ami rendkívül édes, erőteljes ízvilágú de mégsem bántó és kellemesen csípős is volt. A krumplival tökéletes párost alkotott. A káposztasali se volt rossz, de igazából semmi különös. A fő attrakció viszont értelemszerűen a burger volt, ami bizony teljesen hibátlannak bizonyult. A zsemle kiváló pirítást kapott és tökéletes keretet alkotott, a hatalmas hús pedig ízre és állagra is a lehető legtökéletesebbnek bizonyult. Rendkívül karakteres, finom marha íz dominált, amihez a nem kis mennyiségben helyet kapó bacon szeletek és a kellő mennyiségű olvadozó sajt tovább emelte az összeállítás fényét. Némi zöldség és szósz gazdagította még az összeállítást, ami összességében nézve tényleg egy nem várt, elképesztően nagy pozitív meglepetésként ért. Ízre és adagra is egy totális K.O., amit kaptam! Abszolút TOP BURGER!

Másnap kipróbáltuk a libamájas hátszínt is, ami szintén csillagos ötösre vizsgázott minden szinten és még órákkal később is csak az állunkat kerestük a minket ért gasztronómiai sokkhatástól. Egy ilyen helyen szívesen lennék törzsvendég azt hiszem. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr8716173154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KékFény6 2020.08.26. 21:36:38

Jól fogalmazol, de a "került megkomponálásra" és a "borzasztó nagy pozitív meglepetés" részeket én átírnám.

Örömhernyó 2020.08.27. 03:39:42

@Tesztelo.hu: A posztoló úgy fogalmaz, mintha összegyúrták volna az összes okostelefon teszt szövegét.
Az "ötösre vizsgázott" is egy ilyen panel.
Ma így írnak, paneleket bedobálva a szövegszerkesztőbe.
"Némi zöldség és szósz gazdagította még az összeállítást, ami tényleg egy borzasztó nagy pozitív meglepetés volt. Ízre és adagra is egy totális KO, amit kaptam! Abszolút TOP BURGER!"
Ez egy tipikus bekezdés, a mai fiatalok fogalmazási problémáinak minden nyomorát magán hordozza.
Szuperlatívuszokban tudnak csak gondolkodni, de azt keverik negatív csengésű szavakkal. Borzasztó nagy pozitív meglepetés. Hasonló fogalmazási képtelenség a mai fiataloknál az X-nek köszönhetően Y történt. Ahol X és Y két negatív dolog. Például a koronavírusnak köszönhetően valaki meghalt. Nem a posztban olvastam ezt, de manapság ilyen mondatok hagyják el emberek száját.

Csabi Konyhája · http://csabikonyhaja.blog.hu 2020.08.27. 10:08:26

@Örömhernyó: Egyszer-kétszer leírtam már ezt, igazából nem szoktam ezzel túlzottan foglalkozni, DE, ez egy "laza" kajás BLOG, nem a Szépirodalmi Figyelő. Ettől függetlenül mindig az igényességre törekszek és bár tudom, hogy sokan kiborulnak az általad is említett ellentétpároktól, én sokszor előszeretettel használom. Pl.: "néha nagyon kicsit" :) Jó, ez most egy elnagyolt hülye példa volt, de nálam ezek beleférnek. Néha. Mindenkinek nyilván nem fog tetszeni, de manapság olyat úgyse lehet csinálni, meg nem is kell.
De amúgy engem meg ennyi erővel az zavar, hogy egyértelműen "megmondó" a komment és nyilvánvalóan most találkoztál először a bloggal és egyből a mai fiatalokkal veszel egy kalap alá totálisan ismeretlenül, ami egyrészt vicces, másrészt nem is nagyon lehetne távolabb a valóságtól, harmadrészt pedig tipikus "kommentelő betegség" :)

prakp 2020.08.27. 11:48:08

@Csabi Konyhája: +1, a lényeg azért átjött! :D

nincs1agy 2020.08.27. 15:12:38

@Csabi Konyhája:

"Ettől függetlenül mindig az igényességre törekszek.."

Most is törekedj arra, és írd azt, hogy "törekszem" ! :)

nincs1agy 2020.08.27. 22:23:42

@Örömhernyó: Ja, a kedvencem: "borzaszóan szép"..:)
süti beállítások módosítása