Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Tripla húsos tripla sajtos őrület most a Viharsarok legmenőbb burgere januárban!

Ez a smashed burger mindenféle flancolás nélkül ejt ámultba

2021. január 13. - Csabi Konyhája

A békéscsabai STOP BURGERről már több ízben írtam korábban és egy Csabi Konyhája esemény is megrendezésre került itt 2 évvel ezelőtt, úgyhogy nem túlzás, ha azt állítom, egyik kedvenc helyemről van szó és élénk figyelemmel követem újdonságaikat, spéci ajánlataikat. Most a januári összeállítást meglátva azonnal tudtam, hogy ki kell próbálnom, mivel korábban még sosem volt szerencsém SMASHED BURGERhez.

dsc02810.JPG

Jancsa Janit (Bamba Marha, Street Kitchen) idézném a témában, miszerint "a smashed, azaz szétnyomott burger neve is magáért beszél: ez az a technológia, amikor a húst egy magas hőmérsékletű serpenyőben szétnyomva sütjük, így egy totál más ízprofil jön létre." Jelen esetben a három 80g húspogácsára a STOP burgernél hagyományos vörös cheddar + edami kombóból kerül 3 adag, valamint a házi szósz is egy spéci hagymás / csemegeuborkás tuningoláson esett át. Ezeken kívül paradicsom és jégsaláta kerül még az összeállításba. (1990.-) A csomagomat átvéve gyorsan hazatekertem és már alig vártam hogy megkóstolhassam az első burgeremet 2021-ben.

dsc02804.JPG

dsc02805.JPG

Az utat szerencsére jól bírta a burger bár egy kicsit így is összeesett szegény így nem is igazán sikerült túl jó fotókat készítenem róla. Ami viszont ennél sokkal fontosabb, hogy már az első harapásnál egy akkora ízbombát kaptam az arcomba, hogy kaján mosollyal folytattam a falatozást miközben azt kívántam, bárcsak sosem fogyna el. Az a helyzet, hogy ez a hamburger iskolapéldája annak, hogy bizony néha a kevesebb több. Mármint persze itt nem a triplázásra gondolok, haha, hanem hogy igazából semmi spéci dolog nem került az összeállításba, viszont ez a masszív húsmennyiség és az iszonyatosan dögös szósz áradat no meg a sok sajt egy olyan eszeveszett ízorgiává állt össze, hogy erre előzetesen egyáltalán nem számítottam. Talán a srácok se haragudnak meg ezért a durva összehasonlításért, de olyan lett ez a hamburger, mint egy ultrabrutálisan továbbfejlesztett, csúcsra járatott Big Mac. Nyilván ezt leginkább a szósz miatt érzem, de az tuti, hogy ha ilyen lenne a mekis hambi is, akkor nem csak szökőévente egyszer és kényszerből ennék ott. Addig is azt ajánlom mindenkinek, hogy tegyen egy próbát ezzel a smashed burgerrel, ami csupán ebben a hónapban elérhető a kínálatban! 

dsc02809.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr1316386198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása