Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Nudli Tésztakantin - tipikus magyar tésztaételek modern köntösben

A főváros gasztronómiai kínálatának egyik legújabb és fontos résztvevője

2021. június 14. - Csabi Konyhája

Balogh Dani barátom már sokszor sokféleképpen bizonyított a gasztronómia területén. Ott jeleskedett a hazai burger forradalom idején is a W35-nél, majd a számomra mai napig egyik legnagyobb kedvenc helyemet, a Revoluciónt nyitotta meg a legmenőbb tex-mex fogásokkal. Legutóbb desszert fronton, egész pontosan különböző alkoholos fagyikkal varázsolt el, most pedig ismét új terepen, magyaros vizeken evezve igyekszik mindenkit magával ragadni, aki új, érdekes és maradandó ízélmények után kutat. Pont mint én!

dsc03535_1.JPG

A Bazilikától csupán pár lépésre, az Október 6. utcában található Nudli Tésztakantin decemberben kezdte meg működését, értelemszerűen a helyzetre való tekintettel, akkor csak házhozszállítással. Aztán most nemrégiben végre rendesen is kinyithatta kapuját az egyébként igencsak impozáns belső kialakítású és számomra meglepően nagy alapterületű tésztázó, de kint is van pár asztal, ahol helyet lehet foglalni. Az ételek elkészülését nyugodtan figyelemmel lehet követni, hiszen látványkonyhán készülnek a különböző finomságok. Nem túl meglepő módon a különböző sós és édes házi tészták a központi elemei az étlapnak, de eléggé szemrevaló az előétel és a leves szekció is, a desszertekről nem is beszélve. Nem volt egyszerű a választás, de az mondjuk egyértelmű volt, hogy a sós és az édes verziók közül inkább az előbbiből fogok választani. Van itt minden, mi szem-szájnak ingere! Túrós csusza, káposztás tészta, krumplis tészta, rakott bárány, lecsós galuska, csirkepaprikás nokedlivel és végül de nem utolsósorban a számomra talán legérdekesebb tépett kacsás, káposztás nudli. Így aztán maradtam is ez utóbbinál.

Amin leginkább meglepődtem és egyben nagyon örültem is neki, hogy egy igazán nekem való, őszinte tálalás formájában kerül prezentálásra az étel. A szimpatikus kis vájlingba először a készre főzött, majd ízlésesen lepirított, igencsak méretes nudlik kerülnek, majd erre halmozzák a mennyei kacsás-káposztás őrületet, amitől ránézésre és az illatától is elaléltam. A nudli egész egyszerűen hibátlan, vajpuha, a káposztás kacsa pedig megint csak egy tökéletes eleme a tányérnak ízre és állagra egyaránt. Egy kőkemény ízorgia az egész, egyszerre harsány és mégis harmonikus az ízek együttese. Dani előéletét jól ismerve azért fel voltam készülve, hogy egész biztosan valami brutál finomat fogok enni, de azért erre még én magam se voltam teljesen felkészülve. Engem konkrétan már a legelső falatnál fanatizált az egész.

dsc03536.JPG

Ezek után muszáj volt valami desszertet is kipróbálnom és mivel vargabéles fronton eddig nem igazán gyűjtöttem túl jó élményeket, kíváncsi voltam, vajon itt meg tudnak-e majd lepni... Meg tudtak. Az adag itt is egészen emberes, a cérnametélt és a túrós-mazsolás töltelék valami egészen elképesztően fantasztikus együttest képez és a fahéjas tejfölös körítésért is jár a nagy pacsi. Ez bizony egy nagyon kompakt kis hagyományőrző ám mégis modern desszert kompozíció. 

dsc03539.JPG

dsc03540.JPG

Bár csak két ételt kóstoltam meg, magabiztosan állítom, hogy egy külföldi turista számára egész biztosan egy izgalmas és jó belépő a magyaros ízek világába egy itt elköltött ebéd vagy vacsora, ugyanakkor nekünk, belföldi vendégeknek is tartogat annyi érdekességet és izgalmat az étlap, hogy bátran ajánlható legyen mindenki számára, aki nem csak finomat de kellő mennyiséget is szeretne enni. Az árak sincsenek elszállva, különösen ha a lokációt is figyelembe vesszük. Az általam elfogyasztott nudli például 2390 forintba kerül és simán jól lehet lakni vele, miközben egy olyan ízélmény is párosul hozzá, ami azért nem mindennapi. Italok terén különböző kézműves sörök közül is lehet válogatni akár üveges akár csapolt formában, így aztán tényleg simán el lehet itt tölteni pár kellemes órát, az már egyszer biztos! Biztos vissza fogok még térni, hiszen eleve tele van az étlap izgalmasabbnál izgalmasabb tételekkel, ráadásként pedig heti ajánlattal is várják a kedves vendégeket. Köszönöm az élményt, hajrá Nudli!!!

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr416587826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tamask 2021.06.14. 16:43:47

Kicsit túl lelkendezősre sikerült ez a poszt.
Aki imádja a szénhidrátbombákat, annak biztos bejön ez a vonal.
Külföldi turistáknak pont úgy izgalmas belépő a magyaros ételek világába, mint egy sajtos tejfölös lángos egy fesztválon. Olcsó alapanyagokból készült kalóriabombák. A magyar vasárlók meg azért fogják egyszer útba ejteni, mert már minden hazai gasztroblogger ajnározta a helyet, hisz egy fajtabelijük a tulajdonos.

Csabi Konyhája · http://csabikonyhaja.blog.hu 2021.06.15. 12:20:33

@tamask: Üdv! Ha ismernéd a blogot vagy engem, akkor tudnád, hogy nekem ez a stílusom, de elfogadom ha esetleg nem tetszik. De szerintem még mindig izgalmasabb egy ilyet olvasni mint olyan lelketlen légből kapott írásokat, amik konkrét tesztelés nélkül születnek például...
Kifakadásodat nem igazán értem, illetve az sem világos, hogy egyébként ismered-e a helyet vagy csak úgy alapból szeretsz leszólni dolgokat konkrét háttérinformáció nélkül... Olcsó alapanyagok??? Ezt mégis honnan veszed??? Én 8 éve aktívan járom a különböző vendéglátó egységeket szerte a világon, idehaza meg különösen keresem az olyan magyaros jellegű helyeket, amik túl tudnak mutatni a klasszikus kifőzdék világán és tudnak valami újat, izgalmasat alkotni. 7 évig dolgoztam turistákkal és azért van egy pici rálátásom arra, hogy mi az amit szeretnek, keresnek... Egyébként elárulom, hogy mindeddig én írtam egyedül a helyről, de ezzel be is fejezem, mert konkrétan mindent meg tudtam cáfolni, amit írtál. :)))) Sajnos a hozzászólásodból csak a tipikus magyar fröcsögést, gyűlöletet és megalapozatlan dobálózást tudom kiolvasni. Köszi hogy benéztél!

tamask 2021.06.15. 15:33:32

@Csabi Konyhája: "Egyébként elárulom, hogy mindeddig én írtam egyedül a helyről, de ezzel be is fejezem"

Bárcsak ezt ne írtad volna le, ez ugyanis tényszerűen nem igaz:

pierrekostolgat.blog.hu/2021/03/09/mas_teszta_nudli

A lelkendezős stílusodat nem kell védened, rengeteg ilyen blog van (pl. a városban blog is), ami szuperlatívuszokon kívül nem tud máshogy megnyilvanulni. Ezt nem kell megvédened, ez a stílusod.

A szénhidrátbomba titulus cáfolhatatlan, hisz a tésztákban szinte más sincs, csak szénhidrát.
A turistának pont úgy izgalmas belépő a magyaros ételek világába, mint a lángos. Vagy akármi, ami magyaros. Ez az izgalmas belépő kitétel egy nagy lózung, hisz minden izgalmas belépő lehet, ami nem ismerős nekik külföldön.

A fickó 2021.06.16. 11:53:39

@tamask: Nekem egy tésztaételről nekem nem az ugrik be, hogy szénhidrátbomba, hanem az hogy de betolnám, mert finom. Ha neked az ugrik be elsőre az szívás.
A mindennapi kenyerünk is tészta – volt és lesz is mindig. Egy olasznak süsd el egyszer egy a szénhidrátbomba dumát ….

Csabi Konyhája · http://csabikonyhaja.blog.hu 2021.06.16. 13:31:55

@tamask: óóó, értem, elismerem, hát sajnos az általad említett cikkekkel eddig nem találkoztam, sikerült megfognod, bravó! de több dolog elől is elegánsan kitértél, úgyhogy részemről lezárva. további szép életet.
süti beállítások módosítása