Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Mogyoróvajas-banános töltött bundás kenyér

Természetesen a bacon és az áfonyalekvár se hiányozhat az összeállításból!

2022. január 17. - Csabi Konyhája

Nem is olyan régen a nagy muffin őrületem során készítettem már egy elég menő mogyoróvajas-banános muffint áfonyalekvárral megkoronázva és ezen a vonalon továbbmenve jött az ötlet, hogy mi lenne, ha a koncepciót egy brutális bundáskenyér formájában vinném tovább? Jelentem a mű elkészült, és azonnali katarzist okozott!

dsc03466.JPG

Kezdésként lepirítottam 4 szelet bacont, amiket aztán félretettem. Az igazat megvallva semmilyen szinten nem vagyok toast kenyér fogyasztó, de ehhez most azért beszereztem egy csomaggal, aminek fajtája nyilván ízlés dolga, de egyébként normál kenyérrel is elkészíthető, de azért nem árt, ha minél vékonyabbra van szelve a kenyér. Szóval én most két töltött bundáskenyeret készítettem, amihez 4 szelet kenyeret vékonyan megkentem mogyoróvajjal, majd felkarikázott banánnal fedtem be 1-1 szelet kenyeret. Erre jöhetett a bacon, majd ráhelyeztem az üresen hagyott megkent kenyeret, kicsit összenyomtam majd jöhetett a tojásos fürdő. Én csupán egy L-es méretű tojást használtam, pont elég volt a két kenyérhez. Mindössze egy csipet sóval meghintettem és alaposan felvertem  a tojást és kb. 10 másodpercig áztattam benne a töltött bundikenyerek mindkét felét, és a szélüket is kicsit belemártottam mielőtt a 2dl felforrósított olajjal teli serpenyőbe tettem volna. Közepes hőfokon 2 percig sütöttem mindkét oldalát, de a lényeg az, hogy egy szép aranybarna színt érjünk el.

dsc03457_1.JPG

dsc03461.JPG

Törlőpapírral kibélelt tányérra kiszedtem, hagytam pihenni egy kicsit majd félbevágtam és a nagy falatozás előtt még a kenyerek fele kapott egy áfonyalekváros kenést is. Ez utóbbit szerintem semmiképp se hagyjátok ki, ettől válik igazán katarzis élménnyé ez a bundás kenyér, valami egészen elképesztően finom és varázslatos a különböző ízek kombinációja. Egy igazán királyi napkezdés, egy tökéletes reggeli opció!

dsc03463.JPG

dsc03465.JPG

dsc03468.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr3016811652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása